İstanbul
DOLAR32.4715
EURO34.8733
ALTIN2480.8
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

SİSTEM ÇÖKÜK ZAMANLAMA DA MANİDAR

Son 3 yıldır halk otobüs esnafı büyük sıkıntılar yaşıyor. Her geçen gün artan maliyetlere karşın düşen hasılatlar esnafın ve bu sektörde çalışan herkesin zorluklar çekmesine neden oluyor. Oysaki belediyeler toplu ulaşım hizmetini layıkı ile yapamadığı geçmiş dönemlerde vatandaşları modern taşımacılıkla tanıştıran halk otobüs esnafıdır. Günümüze baktığımızda ise bozulmuş ve çökmekte olan bir camia olarak anılmaktadır bu sektör…

İşte bu çöküşün asıl sorumlusu asla esnaf değildir! Çünkü bu esnaf artık kazanamıyor. Bu sektör yerel ve ulusal siyasete alet ediliyor. Her gün sayısız ücretsiz kartlar dağıtılıyor ve birçok şehirde anlamsızca ölü hatlar ve saatlerde sırf siyasi çıkarlar uğruna çalıştırılıyor. ÖTV ve KDV’li mazot alımı ile çalışan araçlara kamu hizmeti yaptırılıyor. Bir de böylesi bir baskıya karşın onları temsil edenlerin beceriksizliği de eklenince esnaf gününü dahi kurtaramaz hale geldi.

Geçtiğimiz bayram İstanbul’da çok acı bir kazaya şahit olduk. Yanan bir otobüste 4 vatandaşımız can verdi. Sonrasında Kabataş durağında ki kazada da çok sayıda yaralı ve genç bir kızın bacağını kaybetmesi ile sonuçlanan acı bir kaza daha yaşandı. Fakat bu kazalar sebep değil sadece bir sonuçtur. Kazanamayan araçlar gerekli bakımlarını yapamamış olabilir. Yeterli şoförler istihdam edememiş olabilir. Hepsi doğrudur. Ancak bunun nedeni yerel ve ulusal siyasete esnafın alet edilmesidir.

Ayrıca yangın haberinden önceki 2 haftaya dikkat çekmek isterim. Daha öncesinde başlanan bu propaganda yangınla beraber devam etmiş, Kabataş kazası ile daha da büyümüş ve sonrasında da uzunca bir süre sürdürülmüştür. Şunu herkes bilmelidir. Trafikte her gün sayısız kaza yaşanmaktadır. Bu kazalara taksiden dolmuşa, minibüsten otobüse, kamyondan binek araca kadar herkes karışmaktadır. Bu kazalar önceki yıllarda da hep yaşandı. Lakin birileri sadece bu dönemde halk otobüsü kazalarını öne çıkarmaya çalışmaktadır. Hatta belediyenin ve en komiği servis otobüsü kazalarını bile halk otobüsü gibi sunulması ise art niyetin ve bazı hesapların planlandığına dair şüpheler uyandırmaktadır.

En güzel siyaset toplu ulaşım ile sağlanır lakin güzel olması için önce o esnaf kalkındırılmalıdır. Kazanan esnaf elbet vatandaşa mutlu yolculuklar vaat eder.

 

MURAT UZUN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar