İstanbul
DOLAR32.6407
EURO35.2938
ALTIN2503.3
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

İstanbul’da İyi Şeyler Oluyor

Son 8 yılda durmaksızın gelirleri geri giden İstanbullu halk otobüs esnafının ilk kez hak edişleri artıya geçti. Tabi ki yaşanan kayıpları telafi edici düzeyde değil. Lakin sorumlu belediyecilik mantığının gelişi bile önemli bir adım.

İstanbul belediye meclisinden toplu ulaşım hizmeti yürüten otobüslere, yolculuk başı sübvansiyon getirildi. Hatta öylesi bir rakam sunuldu ki zam olarak aynı değerler yakalanmak istense, bilet fiyatının ortalama 1 TL gibi artması gerekirdi. Yaşanan gider artışları toplu ulaşıma merkezi ve yerel yönetimlerin sübvanse sağlaması gerekliliğini ispat etmiştir. Yıllardır savunduğumuz bu gerçek nihayet ilgili merciler tarafından fark edilerek gereği yerine getiriliyor.

Toplu ulaşımın teşviki ve daha yaşanabilir şehirler için tüm belediyelerin bu sektörü desteklemesi gerekir. Yerel yönetimler bu desteği yolculuk başı sübvanse ile yapabilir. Fakat bu yetersizdir. Merkezi yönetim de ÖTV muafiyetli akaryakıt imkanı, KDV indirimi, Gelir Vergisi indirimi, araç alımları için kredi imkanları gibi desteklen sunmalıdır.

Devlet ve belediye otobüs esnafına ne kadar destek sunar ise trafikten o kadar binek araç eksilecektir. Güvenli, konforlu, sürdürülebilir bir toplu ulaşım için bu destekler gereklidir. Esnaf kazansın ki vatandaş mutlu olsun. Esnaf vatandaşa müşteri gibi bakmamalı. Yükün büyüğünü devlet üstlenmeli ki esnaf vatandaşın bilet parasına muhtaç olmasın, müşteri görmesin, hizmet tek gayesi olsun.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar