İstanbul
DOLAR32.5908
EURO34.8586
ALTIN2499.9
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

EKİM DEVRİMİ

Güzelim İstanbul'un zavallı ulaşımı! Ne oluyor dünya metropolü İstanbul'da? Tam bir başıboşluk ile yönetilen bu koca şehrin ulaşımı daha ne kadar göz yummalar ile ayakta kalacaktır?
...
Ekim ayı işgalin sonu demektir İstanbul için. 1923'de giden son düşman askerlerini ve özlenen o özgürlüğü hatırlatır bizlere. Ekim ayı Selahaddin Eyyubi'nin Kudus zaferini hatırlatır. Sütçü imamın işgalcilere kurşunu ve ardından gelen anadolu zaferi...

İşte böylesi ve daha niceleri yaşanmış Ekim ayında tek bir beklentim var esnaf için. 142 yıllık koca bir çınar olan İETT artık üstüne düşeni yapmalı. Halka hizmet eden esnafa sahip çıkmalı büyüklüğünü ve otoritesini göstermelidir. Birkaç cahilin eline bırakılmış olan esnaf en kısa zamanda İETT çatısında birleştirilmelidir. Hiçbir yaptırım ve çalışması olmayan şirket görünümlü derneklerin İstanbul ulaşımı üzerinden böylesi rant sağlamaları acilen bitirilmelidir. Esnaf kan ağlarken takım elbiseler içine saklanmış niteliksizlerin koltuk sevdalarına müsamaha gösterilmemelidir.

İstanbul dünyaca ünlü bir şehir ise bu şehrin ulaşımını da köklü ve kuvvetli İETT üstlenmelidir. Esnafını kendi çatısı altına alarak yönetmelidir. Bu en elzem durumdur. İstanbul olimpiyatlara talip oluyorsa önce bu adım atılmalıdır. Esnafın bile zorunluluklar yüzünden bağlı kaldığı bu yapılara neden halen göz yumuluyor? 2100 esnaf içerisinden 2000'i bu yapılardan bıkmışken nasıl olur da halen bir adım atılmaz.

İSTANBUL'A EKİM'DE BİR DEVRİM ŞART! Bu devrimin öncüsü İETT olmalıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız İETT Genel Müdürlüğü'ne bu konuda her türlü desteği sağlamalıdır.
Not: Bu o kadar basit ki. Sadece hakedişleri İETT esnafın kendi hesabına yatırsın yeter. Devamı zaten kolay olur.

MURAT UZUN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar