İstanbul
DOLAR32.6031
EURO34.8449
ALTIN2498.1
GÖKSEL OVACIK

GÖKSEL OVACIK

Mail: goksel-ovacik@halkulasim.com

Yargı Kararı Neden Uygulamıyor?

2009 yılında metrobüs projesi hayata geçip çalışmaya başladığında, metrobüs hattına paralel çalışan özel halk otobüsleri ve minibüsler atıl durumda kaldı. Özel halk otobüslerinin mağduriyetleri kendi hatlarına dağıtılarak bir nebze giderilmeye çalışıldı. Ama minibüsler kendi içlerinde bu sorunu çözemeyip Avrupa yakasındaki minibüsler Anadolu yakasına gönderildi. Bu aktarmalar sorunu çözmek yerine sadece sorunu ertelemiş oldu. Gelecek günlerde Kadıköy-kartal ve Üsküdar - Çekme köy metrosu yapılıp hizmete girdiğinde bu minibüsleri nereye gönderecekler merak ediyorum.

Anadolu yakasına aktarılan minibüslerin güzergah değişikliği, hat uzatma talepleri ortaya çıkmaya başladı. Bu hat uzatma talepleri yapılırken o güzergahta çalışan toplu taşıma araçları göz önüne alınmadı, trafik yoğunluğu, yolcu yoğunluğuna bakılmaksızın bu hat uzatma taleplerin yüzde doksanı olumlu sonuçlandı.

Gereksiz hat uzatmaları aynı hat üzerinde çalışan özel halk otobüslerin mağduriyetine yol açtı. Bizim mağdur edildiğimiz bu kararların ortak bir çalışma ile yapılması, uzlaşı içirişinde yapılması gerektiğini, her iki tarafında mağdur edilmemesi gerektiğini dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Ama her zaman olduğu gibi "Biz yaptık oldu" mantığı ile hareket edildi. Gelinen bu noktada mağduriyetimizin giderilmesi için alınan UKOME kararlarını haksız tek taraflı olarak gördük ve bu kararları yargıya taşıdık.

UKOME'nin 02.04.2008 gün 2008\3-5 sayılı kararını iptali için İstanbul 1. idare mahkemesine başvurduk. İstanbul 1. idare mahkemesi. 24.06.2010 gün E:2008\1307,K:2010\992 sayılı kararı ile bu işlemin ihtiyaçlara uygun olmadığı ve ilgili yasa gereği iptaline karar verdi.

Bu karar temyiz edildi. T.C. DANIŞTAY SEKİZİNCİ DAİRE  İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin iptal kararını 04.10.2010 tarihinde ilgili yasa gereği onayladı ve yargı süreci bitmiş oldu.

Ama bu yargı kararı uygulamaya konulmadı. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gereken başvurular yapılmasına rağmen yargı kararı uygulanmıyor. Bunun nedenlerini anlamakta hem biz yöneticiler, hem de esnafımız anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu durum ne kadar sürecek onu da bilmiyoruz. Yetkililerden bir süre istiyoruz, neden uygulanmadığının açıklanmasını bekliyoruz. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna inancımız tamdır ama bu hukuksuzluk neden yapılıyor, ne zaman sona erecek bilmek istiyoruz.

 

GÖKSEL OVACIK

ÖZULAŞ A.Ş.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar