İstanbul
DOLAR32.5956
EURO34.7979
ALTIN2411.0
GÖKSEL OVACIK

GÖKSEL OVACIK

Mail: goksel-ovacik@halkulasim.com

Hedef 2012

2011 yılının son çeyreğinde İstanbul'da özel halk otobüsü işletmecilerinin 2012 yılında özel halk otobüsleri değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek için düğmeye basıldı.

Bu çalışmayı İstanbul halkı ile ve esnaf arkadaşlarımızla paylaşmak aynı zamanda kamuoyuna bilgi vermek için 1453 panaroma tesislerinde özel halk otobüsleri işletmecilerini bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantısı yapılarak eğitim çalışmalarına start verildi.

Bu tür çalışmaları her zaman yapılmasını gerekir ve sürekli hale getirilmesi lazımdır bu çalışmalar özel halk otobüsü işletmecilerinin imajını yükseltecek ve yolcularımıza kaliteli toplu taşımacılık sunmamızı sağlayacaktır.

Bu toplantıda şirket temsilcileri yanı sıra ulaşım uzmanları akademisyenler katıldı kurumsallaşma işletme havuz sistemi ile ilgili bilgiler verildi.

İETT Genel Müdürümüz sayın Dr. Hayri Baraçlı bu toplantıya katıldı ve bir konuşma yaptı. Konuşmanın özü kısaca bu çalışmaları doğru bulduğunu sürekli olması gerektiğini İETT olarak yardımcı olacaklarını belirtti. Daha önemlisi özel halk otobüsü işletmecilerine hitaben "Sizlerin yüzü gülmeden bizim yüzümüz gülmez" diye konuştu. Evet! çok doğru bir tespit. Esnafımızın yüzü gülerse; yani geçimini sağlar, kredilerini öder, kısaca kazanırsa yüzü güler ve kaliteli hizmet için elinden geleni yapar.

Peki esnafımızın yüzü gülüyor mu? Hayır son yapılan uygulama da biletçilerin kalkması ile birlikte İstanbulkart gişeleri çoğaltılacaktı, Hak edişlerimiz banka teminatı altına alınacaktı, deniz motorları ve tramvay da nakit geçmeyecekti, geçiş sürecinde toleranslı davranılacaktı. Hiç bir söz tutulmadı. sözler çok çabuk unutuldu. Esnafımız zor durumda kaldı. İşletmecilerimiz ancak masraflarını çıkartabiliyor, borçlarını kredilerini ödeyemez halde bu durumda iken yüzümüz nasıl gülecek?

Sayın Genel Müdürümüz yüzümüzü güldürmek istiyorsa 2006 yılında yapılan antlaşma ile tam 90 kuruş, indirimli 50 kuruş olarak belirlenen mavi kartlı yolcularımızın biniş fiyatını 2010 yılı 10 ayında tam 60 kuruş, indirimli 30 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu uygulanma şu anda özel halk otobüsü işletmecilerinin cebinden aylık her araç için 3000 tl zarar demektir. Bizler ücretsiz taşıdığımız yolcular için sübvanse edilmemiz gerekirken taşıdığımız mavi kartlı yolcuların biniş ücretini dahi alamıyoruz. Bunu anlamak mümkün değildir. Bunun bir izahı olmalıdır. Hiç adaletli değildir. Yüzümüzün gülmesi için mavi kartlı yolcuların binişleri birim fiyatına göre hesaplanması gerekir. Doğru olan adaletli olan budur, beklentimiz budur. Çok hızlı ve ivedi olarak bir çalışma yapılmalıdır ve mağduriyetimiz kısa zamanda giderilmelidir.

Göksel Ovacık

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar