darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3288
EURO35.1307
ALTIN2299.0

Trabzon'da Dünya Yürüyüş Günü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzon'da Dünya Yürüyüş Günü Kutlandı
Abone ol
Trabzon'da "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde yürüyüş yapıldı.

Trabzon Belediyesi'nin yaptırdığı sahil yürüyüş yolunda yapılan etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve çok sayıda vatandaş katıldı

Ayasofya kavşağından başlayarak Beşirli'ye kadar devam eden ve aynı istikamette geri dönülerek tamamlanan yürüyüş öncesi konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, sahil yürüyüş yolunun Türkiye'de ender rastlanır bir parkur olduğunu belirterek" Bu gün anlamlı bir gün. 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nü münasebeti ile gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüzü herkesin katılım sağlayabilmesi amacı ile bu hafta sonunda bir araya geldik. Trabzon'un bu anlamda spor altyapısı olarak çok ciddi avantajı bulunmakta. Tabi böylesine güzel bir yürüyüş yolu Türkiye'de ender bulunur. Bir yanda deniz diğer tarafta doğa ile sağlıklı bir yürüyüş parkurunda yürüme imkânımız var. Bunun yanında kapalı, açık pek çok spor tesisimiz bulunmakta. Biz bundan sonra ki süreçte kamu görevlisi ve birim amirleri arkadaşlarımızla beraber fırsat buldukça belli sportif ve sosyal etkinlikler yapmak istiyoruz. Bunun yanında bütün Trabzonlu vatandaşlarımızı da bu güzel spor tesislerimizden bu güzel imkânlarımızdan yararlanarak sağlık kalmaya davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla birlikte yürüyelim sağlıklı kalalım ve zamanımızı boş işlerle meşgul etmeyerek hep birlikte sağlıklı yaşayalım." ifadelerini kullandı.

Sağlıklı bir Trabzon için yürüyüş yapalım diyoruz.

Asıl mesleği doktorluk olan Başkan Gümrükçüoğlu, sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine değindi. Gümrükçüoğlu yürüyüş yapmanın kalp hastalıkları riskini büyük oranda azalttığını ifade ederek, "Bugün 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü münasebeti ile halkımızla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sağlıklı bir yaşam için Dünya Sağlık Örgütü günde 5 bin metre yürüyüşün bütün koroner kalp hastalıklarından yüzde kırk oranında korunulabileceğini belirtiyor. Sağlımız için bu kadar önemli bir koruma sağlayan başka hiçbir etkinlik yok. İlaç almadan sadece yürüyerek sağlığımızı koruyabiliyoruz. Onun için bu konunun önemine vurgu yapıp halkımızı bilgilendiren bütün sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Sağlık Bakanlığımızı da her yıl olduğu gibi bu yıl da yapmış olduğu bu etkinlikten ötürü kutluyoruz. Tüm halkımızı, genci yaşlısı çocuğu ile birlikte Trabzon'un sahiline 5200 metrelik tartan pist ve kauçuk kaplamalı yürüyüş yolunda sağlık yaşam yürüyüşüne davet ediyoruz. Hep birlikte sağlıklı bir Trabzon için yürüyüş yapalım diyoruz. " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından üzerinde sağlıklı yaşam sloganlarının yazıldığı pankartlar ve tişörtler ile gerçekleştirilen yürüyüş büyük ilgi uyandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzurum'a 490 Araç Kapasiteli Çok Katlı OtoparkÖnceki Haber

Erzurum'a 490 Araç Kapasiteli Çok Katlı...

Özel Halk Otobüsleri Sezonu AçtıSonraki Haber

Özel Halk Otobüsleri Sezonu Açtı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar