İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Konut Sigortası Nedir Ve Yapılması Zorunlu mudur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konut Sigortası Nedir Ve Yapılması Zorunlu mudur
Abone ol
Konur sigortası evinizi ve evinizin içindeki eşyaları; deprem, yangın, hırsızlık, su baskını, gibi çeşitli doğal ve yapay afetler karşısında belli bir ücret karşılığında garanti altına alan bir sigorta türüdür. Bu sigorta Türkiye içerisinde yaygın olmayan ancak ciddi manada gerekli olan bir sigorta türüdür. Türkiye fiziki şartları nedeni ile deprem bölgesi olup yılda birden fazla deprem gören bir ülke niteliği taşır ve konut sigortası yaptıran bireyler ise hasara bağlı olarak maddi ödeme alarak kayıplarını kapattılar.

Konut sigortasına sahip olmak için yüksek fiyatlar ödenmesi gerekmez ve aylık ödeyeceğini primler ile konut sigortasına sahip olabilirsiniz.  Zorunlu deprem sigortası ile konut sigortasını karıştırmamalıdır. DASK sadece belli başlı masraflar dışında diğer masrafları karşılamaz. Yani kapsama alanı çok kısıtlıdır. Konut sigortası ise istediğinize bağlı olarak evinizi ile ilgili her şeyi kapsama gücüne sahip bir sigorta türüdür. Sigorta sözleşmenize göre konut sigortası evinizde ve eşyalarınızda oluşacak hasarları, deprem sonrası otel masraflarınızı, kapıda kalmanız durumunda çilingir masrafınızı, yılda bir kereye mahsus olmak üzere klima ve kombi bakımınızı ve bunun gibi çeşitli masrafları karşılar. Ev sahipleri konut sigortası yaptırarak bir anlamda afet sonrasında kendilerini garantiye almış olurlar. Saydığımız avantajlar neticesinde konut sigortası yaptırmak ev sahipleri için aslında bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Konut Sigortasının Kapsamları

Konut sigortasının kapsamı sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir fakat benzer ek teminatlar yaptırılabilir. Yangın tüm şirketlerin sunduğu ana teminattır. Diğer ek teminatları sıralayacak olursak

Yangın sigortası teminatı

Hırsızlık sigortası teminat

Deprem ve yanardağ püskürmesi teminatı

Sel ve su baskını teminatı

Bina içi sdu sistemleri teminatı

Fırtına, dolu, duman, kar ağırlıklı ve yer kayması teminatı

Kara, deniz ve hava taşıtı çarpması teminatı

Konutta bulunan misafirlere karşı teminat

Enkaz kaldırma masrafları

İkamet ve taşınma masrafları

Elektronik cihaz teminatı

DASK

Delfin Sigorta ailesi olarak öncelikle çok yakın geçmiş zamanda ülkemizce yaşadığımız deprem felaketinde yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Zorunlu deprem sigortası 17 ağustos 1999 depreminin ardından deprem felaketine karşı Türkiye’de kamuoyu ve bürokrasisindeki bilinç eskiye oranla artış gösterdi, depreme karşı yapılan hazırlıklar kapsamında, zorunlu sigorta gündeme getirildi DASK 27 Aralık 1999 tarih ve 23919 sayılı resmi gazete de yayınlanan 587 sayılı; Zorunlu Deprem Sigortası Dair Kanun Hükmünde Kararname ile kuruldu DASK, poliçelerini halen 24 sigorta şirketi ve onların acenteliği aracılığı ile satılmaktadır ve zorunludur. Bu kapsamda DASK poliçenizi kestirmeyi ihmal etmeyin. Bu hususta sizin beyanınız önem kazanmakta olup mülkünüzün m2 bilgisini, açık adresinizi ve kapı numaranızı eksiksiz ve doğru vermeniz önem kazanmaktadır. Delfin sigorta ailesi olarak gerekli hususta her zaman bizden bilgi alabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul'da Yaşanacak Depreme Otomotiv Sektörü de Hazırlıklı DeğilÖnceki Haber

İstanbul'da Yaşanacak Depreme Otomotiv S...

Konya Büyükşehir Otobüs Filosu 20 Yeni Otobüsle Daha GüçlendiSonraki Haber

Konya Büyükşehir Otobüs Filosu 20 Yeni O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar