İstanbul
DOLAR32.5714
EURO34.7243
ALTIN2413.6

Erdoğan Adıyaman Havalimanı Yeni Terminalini Açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan Adıyaman Havalimanı Yeni Terminalini Açtı
Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Havalimanı`nda yapımı tamamlanan yeni terminal binası ile genişletilen pistinin açılışını yaptı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Şu anda Adıyaman`ın bu yeni hava limanı terminal binasına kavuşmasıyla hizmette bire 23 kat bir artış var. Daha önce bin metrekarelik nitelik noktasında çok çok geri olan bir hava alanı hizmet binası vardı. Şimdi ise 23 bin metrekare büyüklüğünde nitelikli bir hava limanı terminal binası var. Bu arada tabi pistlerde genişleme çalışmaları buna katıldı. Yaklaşık 66 trilyona mal olan bir Adıyaman Havalimanı terminal binası ile birlikte diğer ek yatırımları gerçekleştirmiş olduk. Tüm Adıyamanlı kardeşlerime, tüm ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum. Çünkü bugün Vilayet Meydanı`nda çok büyük bir hizmet furyasının, yaklaşık 900 trilyona yakın hizmetlerin açılışını yapacağız." dedi.

Başbakan Erdoğan, kurdeleyi eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Tarım Hayvancılık ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile kesti.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI YILDIRIM: "ADIYAMAN`A YARAŞIR, DÜNYA STANDARTLARININ ÜZERİNDE BİR HAVALİMANI YAPTIK"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adıyaman`a dünya standartlarının üzerinde bir havalimanı kazandırdıklarını söyledi.

Adıyaman Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin açılışına katılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la birlikte Adıyaman`a gelene Bakan Yıldırım, Vilayet Meydanı`ndaki törendeki konuşmada Adıyaman`a dünya standartlarının üzerinde bir havalimanı yaptıklarını söyledi.

Havalimanının Adıyaman`a hayırlı olması dileğinde bulunan Yıldırım, "Hava yolu halk yolu dediniz, Adıyaman hava limanı halkın yolu oluyor. Adıyaman yolların buluştuğu, hizmetin buluştuğu, doğu ile batıyı birleştiren en önemli illerden biri oldu" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Yıldırım, Adıyaman`a 143 kilometrelik bölünmüş yol kazandırdıklarını, İstanbul boğaz köprülerinden sonra en büyük köprüyü Adıyaman-Diyarbakır arasına yaptıklarını ifade etti.

Yıldırım, "Adıyaman`ı çıkmaz yol olmaktan kurtarıyoruz. Bütün bu hizmetler hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul Servis Ücret Tarifesi!Önceki Haber

Okul Servis Ücret Tarifesi!

Servis Şoförlerine SeminerSonraki Haber

Servis Şoförlerine Seminer

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar