İstanbul
DOLAR32.39
EURO34.786
ALTIN2436.9

Ankara-İstanbul YHT Hattı Gün Sayıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara-İstanbul YHT Hattı Gün Sayıyor
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul-Ankara YHT Hattında işlerin planlandığı gibi devam ettiğini ve önümüzdeki birkaç ay içerisinde hizmete girecek şekilde hazır hale geleceğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 25 Mayıs Cumartesi günü Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaatında incelemelerde bulundu.

“Altyapının yüzde 95’i tamam”

Osmaneli şantiyesinde TCDD ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT projesinin Eskişehir-İstanbul etabıyla ilgili aylık toplantılarından birini daha tamamladıklarını söyledi. Bozüyük ile Sapanca arasında kalan hattın çok zor olduğunu ve tünelin birinden çıkıp diğerine girildiğini,  aralarda da uzun uzun viyadükler olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, “30 kilometrelik tünel, 10 kilometrenin üzerinde de viyadükler tamamlanmış durumda. Bir yandan da artık balast yapılıyor, traversleri konuyor, raylar döşeniyor ve elektrik direkleri çekiliyor. Altyapı yüzde 95'i geçti. Üstyapı yüzde 35 seviyelerinde yapıldı. Bundan sonra artık üstyapı çalışmaları da daha fazla hızlanmış olacak. Bine yakın makine ve 2 bin 600 kişi çalışıyor. Amacımız Ankara-İstanbul YHT hattını 30 Eylül'e kadar tamamlamak. Ondan sonrası tabi açılış günümüz. Onu da Sayın Başbakanımızla kararlaştıracağız." dedi.

Marmaray'ın da bu projenin devamı olduğunu ve Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesiyle eş zamanlı tamamlanacağını vurgulayan Yıldırım şöyle devam etti: "Projede ayrıca Köseköy'den, Sapanca'dan sonra İzmit'e kadar da ayrı bir çalışma daha yapılıyor. 533 kilometrelik İstanbul-Ankara YHT güzergahı önümüzdeki birkaç ay içerisinde hizmete girecek şekilde hazır hale gelecek. İşin çok büyük bir kısmı tamamlandı. Amacımız insanımızın hak ettiği rahatlığı, konforu güzel seyahat imkanını sağlamak. Bunun için gayret ediyoruz. Bunun için de vakit geliyor, yavaş yavaş zaman da daralıyor. İnşallah bu zaman içerisinde bu projeyi tamamlayacağız. Olağanüstü gayretle çalışarak büyük işler başaran yüklenici Çin-Türk firmalarına çok teşekkür ediyorum. TCDD Genel Müdürü, bölge müdürü, dair başkanları ve teknik elemanları gün gün bu projeyi yerinde takip ediyorlar. Biz de her ay gelip bilgi alıyoruz. İşlerplanlandığı gibi devam ediyor. Kayda değer bir gecikmemiz, sıkıntımız yok.”

Yapım çalışmaları devam eden Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattı hakkında da bilgiler veren Bakan Yıldırım, Yenişehir'den sonra Bilecik'e bağlanacak hattın bağlantısı için 5 güzergahta çalışma yapıldığını ve birine karar verildiğini belirtti. Yıldırım,   Haziran sonu gibi proje çalışmaları tamamlanacağını, bittiğinde Bursa’dan Ankara ve İstanbul’a seyahatin 2 saat 15 dakika olacağını kaydetti.

Osmanlı'nın kurulduğu topraklar ile Marmara, İç Anadolu, Karadeniz gibi dört bölgenin buluştuğu Bilecik’in aynı zamanda hızlı tren ağının da buluştuğu bir il konumuna geldiğinin altını çizen Yıldırım, “Bu bakımdan projenin gecikmeye mahal vermeden bitmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bugüne kadar Bilecik topraklarında karayolu ve demiryolu için yaptığımız harcamaların tutarı 3 trilyon 6 milyon lirayı geçmiş durumda." diye konuştu.

Bursa YHT Hattına da her ay denetim

 

Osmaneli’den sonra Bursa YHT Projesinin Yenişehir kesiminde de incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, burada yaptığı açıklamada ise bugüne kadar Ankara-İstanbul YHT Projesi, Marmaray Projesi ve Ankara metroları projelerindeki ilerlemeleri aylık denetlemelerle takip ettiklerini anımsatarak, bu aydan itibaren Bursa YHT Projesini de denetleyeceklerini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hisarlar Grup’un Tarım Makineleri Ukrayna’da Büyük İlgiÖnceki Haber

Hisarlar Grup’un Tarım Makineleri Ukrayn...

Kentkart`tan Bir Yenilik Daha!Sonraki Haber

Kentkart`tan Bir Yenilik Daha!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar