© Halk Ulaşım 2021

Volvo, Amazon'a 20 Ağır Hizmet Tipi Elektrikli Kamyon Tedarik Edecek

Volvo Trucks, yıl sonuna kadar Almanya'daki Amazon'a tamamen elektrikli ağır hizmet kamyonları teslim edecek. 20 Volvo FH Electric'in yılda bir milyon kilometreden fazla yol kat etmesi ve dizel yerine elektrikle beslenmesi bekleniyor.

Ağır vasıtalar ve diğer ticari araçlar, Almanya'nın yurtiçi taşımacılık emisyonlarının yaklaşık %36'sını oluşturuyor ve bu da karayolu taşımacılığında karbonsuzlaştırmayı ele alınması gereken önemli bir konu haline getiriyor.

"Taşımacılık sektöründeki büyük aktörler, endüstrinin karbon ayak izini azaltma çabalarına öncülük etmede kilit bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, Amazon'un daha uzun ve daha ağır nakliye görevlerinde emisyonlarını azaltmaya yardımcı olmak için bizimle birlikte çalışmasından memnunum," diyor Volvo Trucks Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Jessica Sandström.

Volvo Trucks, bu yılın Eylül ayında ağır hizmet tipi elektrikli kamyonların seri üretimine başladı ve şehirlerarası ve bölgesel taşımacılık için elektrikli kamyonların mevcudiyeti, karayolu taşımacılığının karbondan arındırılmasında önemli bir kilometre taşına işaret ediyor.

"Küresel olarak, artık sipariş vermeye hazır altı elektrikli kamyon modelimiz var ve mal taşımacılığının karbondan arındırılmasına yönelik artan talebi karşılamak için seri üretimdeyiz. Bu, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için ileriye doğru atılmış cesaret verici bir adımdır, "diyor Jessica Sandström.

En önemli ürün yelpazesinin elektrikli versiyonları olan ağır hizmet tipi Volvo FH, Volvo FM ve Volvo FMX kamyonlar, Volvo Trucks'ın 2030'da satılan tüm yeni kamyonların %50'sinin akü veya yakıt hücreli elektrikli olacağı küresel hedefine ulaşmasında hayati bir rol oynayacak. Bu elektrikli ağır hizmet kamyonları toplam 44 ton ağırlığında çalışabilir ve belirtilen üç model şirketin satışlarının yaklaşık üçte ikisini temsil eder.

Amazon için kamyonlar dizel muadillerinin yerini alacak ve ulaşım zinciri aracılığıyla elektrifikasyon girişimlerinde kilit bir rol oynayacak.

"Amazon, filosunu karbondan arındırmaya kararlıdır ve orta mil, azaltılması zor bir sektör olmuştur," diye açıklıyor Amazon'un Avrupa Ulaştırma Hizmetleri Başkan Yardımcısı Andreas Marschner . "Bu nedenle Volvo'nun bu elektrikli ağır vasıtalarını filomuza kabul etmek çok kritik bir kilometre taşı. En hızlı büyüyen ticari taşımacılık elektrifikasyon programlarından birini işletiyoruz ve sıfır emisyonlu paketleri karbondan arındırmak ve müşterilere teslim etmek için yatırım yapmaya ve yenilik yapmaya devam edeceğiz."

Volvo FH Electric

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER