© Halk Ulaşım 2021

Uygun Oto’nun Duayen İsmi Uyarıyor! İyi Şoförlere Sahip Çıkın

Kurulduğu günden bu yana esnafın öncelikli uğrak noktası olan Uygun Otomotiv’in duayen ismi Gökçen Batı ile otobüs sektörü üzerine konuştuk. Son dönemde servise gelen araçların öncelikli sebebinin kazalar olduğuna dikkat çeken Batı “bu araçlar pahalı ve kazanç düşük, iyi şoförlere sahip çıkın” dedi.

Hasta da Olsam Evde Yatamam Servise Gelirim!

Uygun Otomotiv Hikayeniz Nasıl Başladı?

Herkes bir yol seçer kendine bu hayatta. Bende 1989 yılından bu yana bu işin içerisindeyim. 2007 yılından beri de İstanbul’dayım. Çeşitli firmalarda çalıştım ve İsmet usta ile de çalışmışlığımız vardı. İsmet ustanın dükkan açma adımına bende destek olmak istedim. İsmet abinin otoritesi, insanlara karşı yaklaşımı zaten doğru, bizde o doğruya bir doğru ekledik.

Önümüzde ki Mart’ta 2 yılımız dolacak. Bu iki yıl içerisinde çok geliştik. Hem parça olarak geliştik hem de yetki aldık. Yetki almak hem itibar veriyor hem de daha bir disiplinli olma hissi veriyor. İsmet usta her zaman başımızda. O yokken ustamız varmışçasına tüm sorumluluğu üstlenir ve dükkanımıza sahip çıkarız. Uygun Oto’da atölyenin başı olarak onur ve gurur duyarak çalışıyorum. Bazı sağlık sorunları yaşadım. Ama fark ettim ki rahatsızlığımı evde dinlenerek atlatamıyorum. Atölyeme geliyor, arızası olan otobüslerle ilgileniyor ve esnaflar ile sohbet ederek daha iyi oluyorum.

Uygun Oto olarak müşteriye; yağ, disk, balata gibi şeyleri sormayız. Kalitelisi ne ise, orijinali ne ise onu tercih ederiz. Bu sayede yaptığımız işten geri dönen olmuyor. Bu işte en zoru motor yapmak. Motorda kendi orijinal parçasını kullanmazsan 3-4 ay içinde yeniden arızalar sunuyor. Bir motor bugün 160 Bin’e mal oluyor. Otobüs 4-5 gün yatıyor. Yatmaması için de doğru parçalar kullanmak gerek. Otobüs esnafı zaten zor kazanıyor. Sırf yanlış, kalitesiz parça kullanımı yüzünden yeniden servis ziyareti ve iş kaybı daha büyük zarar demektir. Uygun Oto olarak otobüs esnafına; kaporta, cam, elektrik ve mekanikte hizmet sunuyoruz. Ayrıca 7/24 hizmet ile 2 yol yardımımız mevcut.

Servise Gelen Otobüslere Baktığınızda Ne Dikkatinizi Çekiyor?

Şoförün iyisini bulan sahip çıkmalı!

Yıllardır aynı sektörü paylaşıyoruz otobüs esnafı ile. Toplu taşıma esnafı son dönemde gerçekten zor kazanıyor, biz de bunu görüyoruz. İyi şoför; az arıza, az kaza ve az rapor demektir. Aslında iyi şoför, bu işten para kazanmanın öncelikli adımıdır.

Son yıllarda araçlarda öyle ciddi arızalar olmuyor. Servise gelen araçlarda ağırlıklı olarak kazaları görüyoruz. Özellikle son dönemde kazalar çok. Bu kazalarda esnafa önemli kayıp yaşatıyor. Hem araç işten oluyor hem de masraf çıkarıyor. Bunun dışında şanzıman arızaları olabiliyor. Belli bir kilometreye ulaşmış araçlar motora girmek istiyor. Bunlar dışında su kaçağıdır, hortum patlamıştır. Yani büyük sorunlar olmuyor.

Şuan sektörde şoför sorunu var. Şoför bulmak, hele ki usta şoför bulmak çok zor. Şoförün ustası arabaya gerçekten para kazandırır. O sebeple otobüs esnafı iyi şoförlerini tutmalı.

Otobüsün Ortalama Aylık Ne Kadar Bakım Maliyeti Oluyor?

Otobüsün; yaşı, modeli, şoförü gibi çok faktör aylık bakım maliyetinde etkili oluyor. Sadece bir yağ bakımı bile artık 7000 TL’yi buluyor. Servise gelen araçların ortalama rakamına baktığımızda 15 Bin TL’yi bulduğunu söyleyebilirim. Tabi motor gibi bir ağır işlemde bu çok yüksek rakamlara ulaşıyor.

Araçlar çok arıza vermiyor ama yedek parça ve bakım masrafları çok yükseldi. Yine kazalar, cam kırılmaları gibi durumlar çok yaşanıyor.

Isuzu’yu Nasıl Tarif Edersiniz?

Otobüsün Kazandıranı Isuzu

Uygun Oto 2 yılını doldurmak üzere ama bizler daha öncede yıllarca otobüs sektörüne hizmet ettik. Tüm otobüsleri görme imkanımız oldu. 2 yıldır tüm markalar servisimize gelmekte. Yeni otobüslerin hepsi birbirinden güzel ve kaliteli. Ancak Anadolu Isuzu markalı otobüslerde ki ARGE çalışması aracı başka bir boyuta taşımış. Bunu bir bu serviste fazlasıyla hissediyoruz.

Örnek Otomotiv’in Isuzu bayiliği ile İstanbul’da bir anda en çok konuşulan otobüs oldu. Bizim yetki alışımızla beraber satışlarda da bir ivmelenme olması ayrıca mutluluğumuz oldu. Örnek Otomotiv yıllar içerisinde zaten esnaflar tarafından sevilen bir adres olmuştu. Onların satış başarısı ile aracın kalitesi daha da hissedildi. Artık her yerde CITIPORT ve NOVOCITI LIFE modellerini görmeye başladık. Sayıları arttıkça Isuzu kalitesi çok daha duyulur olacak.

Isuzu otobüslerinde asla pas bulamazsınız. Şoför açısından çok rahat bir araç. Yakıt tüketimi gerçekten çok ekonomik. Değişim yapan otobüs esnaflarından bu ara yatık farklarını çok duymaya başladık. Ayrıca daha da önemlisi ise satış sonrası. Anadolu Isuzu aracını sattıktan sonra da hep arkasında. Yedek parça temini ve garantiye çok önem veriyorlar. Otobüsün yatmaması için her türlü özveri gösteriliyor. Bu sayede iş kaybı da engelleniyor. Servislerine çok önem veriyorlar.

Uygun Otomotiv olarak 2 yılda önemli bir başarı yakaladık. Otobüs esnafı bize güvendi ve hep destek oldu. Bizde servisimizde onlara en layık olacak şekilde hizmet verdik ve veriyoruz. Her gün tam kapasite ile çalışıyoruz. 7/24 anlayış ile yol yardım araçlarımızla esnafa en hızlı ve en doğru çözümü sunuyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER