© Halk Ulaşım 2021

Pirelli, Hedefe 4 Yıl Erken Ulaştı

Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) Pirelli’nin güncellediği sera gazı emisyonlarını azaltma hedeflerini doğruladı. Şirket daha önce Kapsam 1 ve Kapsam 2 için doğrulanan hedeflerine 2021 sonunda, planlanandan 4 yıl erken ulaştı.

Pirelli’nin sunduğu ve SBTi tarafından doğrulanan yeni hedefler, küresel ısınmayı “2°C’nin çok altında tutmaya” yönelik önceki senaryoya kıyasla “1,5 °C’yle sınırlı tutma” ile tutarlı aksiyonların alınmasını gerektiriyor.

Emisyonların azaltılması için bilimsel faktörleri esas alarak en iyi uygulamaları belirleyen ve teşvik eden SBTi, Pirelli’nin mutlak sera gazı emisyonlarını (Kapsam 1 ve 2) 2015’ten 2025’e kadar %42 oranında ve ham madde tedarikinden kaynaklı sera gazı emisyonlarını (Kapsam 3) 2018’den 2025’e kadar %9 oranında azaltma hedeflerini doğruladı.

Pirelli CEO’su ve Başkan Yardımcısı Marco Tronchetti Provera şu yorumda bulundu: “Bilim Temelli Hedefler Girişimi’nin sera gazı emisyonlarını azaltma konusunda hâlâ iddialı olan hedeflerimizi doğrulaması, iklim kriziyle mücadele taahhüdümüzün yetkili bir oluşumca teyit edilmesi anlamına geliyor. Ar-Ge çalışmalarımızla değer zincirimiz boyunca sürekli olarak daha verimli çözümler geliştirme kararlılığımız devam ediyor.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER