© Halk Ulaşım 2021

Merter-2 Köprülü Kavşağına 2 Şeritlik İlave Köprü

D-100 üzerinde Merter Kavşağı ile İncirli Kavşağı arasında yer alan Merter-2 Yanyol Köprülü Kavşağı ve Bağlantı Yolları İnşaatı tamamlanarak trafiğe açıldı.

Bahçelievler/Merter-2 Köprülü Kavşağı Kuzey Yanyol Ek Köprü ve Katılım Kolu Projesi ile Merter-2 Köprülü Kavşağı Kuzey Yanyola 2 şeritlik ilave bir köprü yapılarak ikinci bir yanyol oluşturuldu.

D-100  Karayolu Merter-2 Köprülü Kavşağı Kuzey yanyolda; Sahil yolu/D-100 yanyol katılım kolunun kısa olması ve direkt yanyola bağlanması nedeni ile trafik yoğunluğu yaşanmaktaydı.

Bakırköy Ekremkurt Bulvarı üzerinden gelip D-100 İncirli istikametine gitmek isteyen sürücüler, katılım kolu mesafesinin yetersiz kalması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşamakta ve bu durum D-100 Kuzey yanyoldaki araç trafiğini olumsuz etkilemekteydi.

Sorunun çözümü için ‘Bahçelievler/Merter-2 Köprülü Kavşağı Kuzey Yanyol Ek Köprü ve Katılım Kolu Projesi’ hazırlandı. Proje ile;

* Merter-2 Köprülü Kavşağı Kuzey Yanyola 2 şeritlik ilave bir köprü yapılarak ikinci bir yanyol yapıldı.

* Katılım kolları uzatılıp, Kuzey yanyola direkt katılım önlendi.

* 2013 Mayıs ayında başlayan çalışmalar,  15 Temmuz 2013 tarihinde hızla tamamlanarak hizmete alındı.

* Yapılan tüm bu düzenlemelerin, D-100 Merter Kuzey yanyoldaki  trafik sorununu çözmesi bekleniyor.

* 3 Milyon TL maliyetli çalışmanın Projesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünce, yapımı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nce  gerçekleştirildi.

*Merter-2 Köprülü Kavşağı; Bahçelievler ve Güngören ilçelerinin D-100 ve Sahil yolu ile bağlantısını, ayrıca Bakırköy ve Veliefendi Hipodromu’nun D-100 bağlantısını sağlayan ve üzerinden de Zeytinburnu-Bağcılar Tramvay Hattının geçtiği çok önemli kavşak noktalarından biri olarak hizmet veriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER