© Halk Ulaşım 2021

Haydarpaşa 2 Yıl Trensiz

Marmaray projesi kapsamında sürdürülen çalışmalar nedeniyle Pendik-Haydarpaşa-Söğütlüçeşme arasındaki banliyö tren seferleri 18 Haziran 2013 tarihinde sona erdi. 19 Haziran Çarşamba gününden itibaren iki yıl hizmet dışı kalacak hat güzergahında genişletme ve düzenleme çalışmaları başlayacak.

Pendik-Gebze seferlerinden sonra bu kez Pendik-Haydarpaşa güzergahındaki banliyö seferleri de kaldırılıyor.  18 Haziran’dan itibaren seferlerine ara verecek olan banliyö hattı, 24 ay  hizmet dışı kalacak.   Bu süre içinde  Pendik- Haydarpaşa arasındaki 24 kilometrelik bölümde Marmaray kapsamında modernize ve yenileme çalışmaları başlayacak.

TCDD’den yapılan açıklamada,  ’18 Haziran 2013 tarihinden itibaren Haydarpaşa-Söğütlüçeşme-Pendik hat  kesimi tren trafiğine kapatılacaktır. Daha kaliteli ve çağdaş bir kent içi ulaşım imkanı sağlayacak Pendik-Haydarpaşa banliyö hatlarının ve istasyonlarının iyileştirilmesi Projesi için inşaat çalışmaları başlayacağından banliyö işletmeciliğine 24 ay ara verilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER