© Halk Ulaşım 2021

Beşi Bir Yerde Bmc

Halk Otobüsü Sektörüne Hizmet Veren, Kanaat Önderi Konumundaki Kişiler De...

Halk Otobüsü Sektörüne Hizmet Veren, Kanaat Önderi Konumundaki Kişiler De Bmc Diyor. Bu Kişilerden Birisi De Hacı Aydın Yıldız. 5 Adet Bmc'sini Fsm Demirbaş Otomotivden Teslim Alan Yıldız Sektöre Yönelik Açıklamalarda Bulundu.

 

BMC halk otobüsü pazarındaki liderliğini yaptığı satışlarıyla sürdürüyor. Son olarak 1967 yılından bu yana İstanbul ulaşımına minibüs, taksi ve halk otobüsleriyle hizmet veren, sektörde ciddi bir ağırlığı bulunan isimlerden Hacı Aydın Yıldız'da BMC'yi tercih etti.

Akrabaları ve kendi adına aldığı 5 adet yüksek taban BMC'yi FSM Demirbaş'tan törenle teslim alan Yıldız "BMC halk otobüsçüleri için ideal bir marka. Orijinal parçalarıyla Türkiye'deki fabrikasında üretildiği için bütün esnafa tavsiye ediyorum. Araba güzel, görüntüsü güzel. Adamlar yapıyorlar. Şuanda halk otobüsçüleri için ideal bir araç ve lider olarak görüyorum" diyor.

 

5 ALDIK 5 DAHA ALACAĞIZ

FSM Demirbaş Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş'a da teşekkürlerini ileten Hacı Aydın Yıldız "Herkese yardımcı olduğu gibi bize de yardımcı oldu. Aile içerisinde 5 tane aldık. Yakın zamanda 5 tane daha alacağız. Sonrasında da ben ve aşiretim BMC araçları filomuza katmaya devam edeceğiz. Ben öncülüğümde Siirtlilerin, Diyarbakırlıların, Batmanlıların, daha birçok akrabalarımızın tercihi BMC olacak" diyor.

 

ŞEHİRİÇİ ULAŞIMDA MAĞDURUZ

Şehiriçi ulaşım sektörü konusunda da değerlendirmelerde bulunan Hacı Aydın Yıldız "Beş senedir  para kazanamıyoruz. Neden kazanamıyoruz? Sağolsun Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş İstanbul'a layık bir başkan. Kendisini çok takdir ediyorum. İstanbul'un bütün yollarını, caddelerini dört dörtlük yaptı. İstanbul onun sayesinde yaşanır hale geldi. Ancak diğer taraftan da taşımacılık konusunda bizi mağdur etti. Minibüsçü olarak da, taksici olarak da, halk otobüsçüsü olarak da mağduruz. İETT, Otobüs A.Ş., Metro ve metrobüs hatları kazancımızı çok zayıflattı" diyor.

 

KONTAK AÇMANIN MALİYETİ 1000 TL

İstanbul ulaşımında esnaf aleyhine gelişen bütün bu olumsuz koşullara bir de akaryakıttaki astronomik yükselişin eklendiğini belirten Yıldız "Mazot 10 kat arttı ancak bize 6 yılda ciddi bir zam verilmedi. Son zam da buna dahil. Bütün otobüsçüler adına konuşuyorum; şu an çok zor durumdayız. Bir otobüsün sabah kontağını açtığın anda masrafı 1000 TL. Biletçilerin kaldırılmasıyla nakit akışımız da durdu. Esnaf biletçilerden gelen parayla aracın yakıtını en azından acil ihtiyaçlarını karşılıyordu. Şimdi borç yükümüz daha da artacak" diyor.

 

İNDİRİMLİ MAZOTLA BİRAZ NEFES ALABİLİRİZ

Yetkililerden sorunlarına çözüm beklediğini belirten Yıldız "İETT Genel Müdürümüz göreve geldiğinde akbil ödemelerini düzene sokacağı konusunda söz vermişti, sağolsun yerine getirdi. Özellikle Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve İETT Genel Müdürümüz Hayri Baraçlı'nın sorunlarımızla daha yakından ilgilenmelerini ve bir çözüm getirmelerini bekliyoruz.  En azından indirimli mazot almamız konusunda bir adım atılırsa otobüsçü esnaf biraz nefes alabilir" diyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER