© Halk Ulaşım 2021

200 No’lu Hat Artık Kartal Metrosu’nda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlı tren çalışmaları nedeniyle faaliyete konan 200 numaralı hat Kartal Metrosu’na kadar uzatıldı.

İstanbul sınırları içerisinde D-100 üzerindeki bütün duraklardan yolcu alıp indirecek olan hatla ilgili güncel çalışma saatleri ulasimrehberi.kocaeli.bel.tr adresinden takip edilebiliyor.

MAĞDURİYET YANŞAMAMASI İÇİN

TCDD’nin Ankara – İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında çalışmalara başlanmış bu kapsamda tren seferleri durdurulmuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mağduriyet yaşanmaması ve gidiş gelişlerin rahat bir şekilde devam edebilmesi için 200 numaralı Kartepe - Tuzla hattını devreye almıştı.

ÇALIŞMALAR 24 AY SÜRECEK

Vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için amacıyla seferler yapan 200 numaralı hat, TCDD tarafından Haydarpaşa - Söğütlüçeşme - Pendik Banliyö hattının, YHT inşaatı ve hat yenileme çalışmaları nedeniyle 19 Haziran 2013 tarihinden itibaren 24 ay süreyle tren trafiğine kapatılmasıyla Kartal Metrosu’na kadar uzatıldı.

 

D-100 ÜZERİNDEN

200 No’lu Hatta çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait belediye otobüsleri, seferlerini Kartepe- İzmit - Derince - Körfez - Dilovası - Gebze – Tuzla - Pendik D-100 Güzergahından Kartal Metrosu'na ulaşacak şekilde çalışmaya başladı. Ayrıntılı bilgiyi Alo Büyükşehir 444 11 41 nolu telefon hattından ve ulasimrehberi.kocaeli.bel.tr web adresinden alınabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER