darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3431
EURO35.1996
ALTIN2246.8
NACİ YAĞIZ

NACİ YAĞIZ

Mail: nyagiz@halkulasim.com

İş Bilenin, Kılıç Kuşananın Hakkıdır

İstanbul’da yeni bir dönem başlıyor. Artık ezberlenmiş alışkanlıklar sona eriyor. İstanbul 94’ten sonra yeniden parlak günlerine dönmeye hazırlanıyor. İşinin ehli, ulaşımda lider, başarıları ve vizyonu ile camiamıza büyük umutlar yeşerten Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul’a geliyor…

Ulaşım camiası son yıllarda büyük kayıplar yaşadı. Elektronik bilete geçiş, araçların yenilenmesi, muavinleri kalkışı, günlük gider artışları v.b. sorunlar yüzünden özellikle halk otobüs esnafları çok büyük gelir kaybına uğradı. Ülkemizin yaşadığı sorunlarda sıkıntılarımız artışına, daha da büyük kayıplara neden oldu. Kayıpların telafisi için İstanbul şirketlerimiz birlik içerisinde hareket ederek çalıştık. Önemli kazanımlar ve mesafeler aldık. Hayali dahi kurulamayan kazanımları sektörümüzle buluşturduk.

Fakat tüm bu kazanımlara karşın sektörümüz halen zor durumda. Özellikle araç fiyatlarının artışı, akaryakıt maliyetinin önlenemez yükselişi bu zor durumun öncelikli sebebidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaşanan sıkıntıları görerek yolcu başı gelir desteği uygulamasına geçti. Büyükşehir’in bu desteği esnafımız için bir umut oldu. Giderlerimizin bir bölümünü karşılama noktasında atılan bu adım bizleri memnun eden önemli bir destektir. Belediyemizi arkamızda görmek de ayrıca anlamlıdır.

Gelir desteği ödemeleri ise maalesef zamanında yapılamadı. 2 aylık paramız halen içeride. Zarar ettiğimiz için yapılacak ödemenin zamanında ulaşması esnafımız açısından çok önemli. Çünkü destek ödemesi ancak zamanında yapıldığında giderlerimizi karşılayabiliyor.

2019 Bambaşka Olacak

Yeni yıldan beklentilerimiz büyük. Büyük olmasında ki en önemli etken de Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’ın İstanbul’a aday olmasıdır. Bu adaylık hepimiz için büyük bir sürpriz oldu. Binali Bey İstanbul esnafının tartışmasız isteyeceği tek isim olurdu ve bugün kendisi de İstanbul’a talip oldu. Bundan daha büyük bir şans olamaz sektörümüz için.

Hem İstanbul’a hem de ulaşıma böylesi hakim, bilgili, tecrübeli, sevilen, çözüm insanı bir liderin İstanbul’a gelişi bu şehre de büyük kazanımlar sağlayacaktır. Sektör olarak adaylığından memnun olduk. Adaylığı ile beraber bugünden sorunlarımız ile ilgili adımlar atacağına inancımız tamdır. Seçimlere kadar olan süreç ve sonrası için umutlarımız, geleceğin güzellikler sunacağını gösteriyor. Sayın Binali Yıldırım’a bu göreve talip olduğu için teşekkürlerimizi sunarız.

İş Bilenin, Kılıç Kuşananın hakkıdır der büyüklerimiz. İstanbul’da Binali Bey gibi böylesi bir lideri hak eden bir şehirdir. Adaylığının sektörümüze ve şehrimize hayırlar getirmesini dilerim.

Akaryakıtta Yeni İndirimler Bekliyoruz

Uluslararası petrol fiyatlarının yükselmesi ve ülkemizde ki döviz artışları ile özellikle yılın 2. yarısında akaryakıtta çok yüksek fiyatlar ile karşılaştık. Toplu ulaşım hizmeti sunan araçlarımız için akaryakıt fiyatları gerçekten çok önemli. Günlük 100 litre yakıt harcayan araçlarımız için birkaç kuruşluk oynamalar dahi aylık bazda önemli kayıplar yaşatmaktadır. Bu sebeple 2018 yılında akaryakıttan ötürü esnaflarımız büyük zararlar yaşadı.

Devletimiz bu süreçte de önemli bir özveri göstererek zamların bir bölümünü ÖTV’den karşıladı. Döviz ve petrol fiyatlarında ki düşüşle beraber akaryakıtta da indirimler görmeye başladık. Fakat esnafımız için bu fiyatlar halen yüksek. 2019 yılında bu indirimlerin daha hızlı devam etmesini umuyoruz. Aylık maliyetlerimiz açısından bu indirimler bizim için önemli.

İBB Desteğinde Düzen Bekliyoruz

Büyükşehir Meclis kararı ile başlayan gelir desteği esnafımızın araç maliyetleri açısından önem arz ediyor. Yükselen maliyetler karşısında bu destek ile esnafımız ayakta kalabiliyor. Tabi ki yeni bir uygulama, oturması zaman alıyor. Lakin bizlerin giderlerimizi öteleme gibi bir imkanı maalesef yok.

Gelir desteği konusunda daha düzenleyici çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Esnafımızın giderlerini ödeyebilmesi için ve sunmakla yükümlü olduğu hizmeti kesintisiz sunabilmesi amacıyla düzenli bir ödeme takviminin oluşturulması gereklidir. Şuan 2 aylık ödememizi tam olarak alamadık. Tabi ki faturası kesilmiş ve alacağız. Sadece süreç konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Zamanla çözülecektir bu sıkıtılar. Ancak esnafımızın zamanı yok.

Yeni Yıl Yepyeni Günler

2018 yılı hem sektörümüz hem de ülkemiz için zor geçti. Telafisi zor kayıplar yaşandı. Fakat devletimiz ve milletimiz el ele vererek o günleri geride bıraktık sayılır. Zorluklara boyun bükmeden mücadele ettik. Artık yeni sayfa açıyoruz.

Artık bizleri yeni bir yıl bekliyor. Umutlu, güzel günler geliyor. Ümitsizliğe kapılmadan mücadelemiz ile başarılara ulaşacağımız yeni bir yıla başlıyoruz. Kayıplarımızla ümitsizliğe kapılmak yerine, mücadelemizle kazanacağımız güzelliklere odaklanacağız. İstanbul Halk Ulaşım olarak 2019’dan umutluyuz.

Yeni yılın en başta sektörümüze, şehrimize, milletimize ve devletimize hayırlar getirmesini dilerim.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar