darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5
NACİ YAĞIZ

NACİ YAĞIZ

Mail: nyagiz@halkulasim.com

Bu Ulvi Şehir Kendine Layık Bir Başkan Hak Ediyor

İstanbul’da heyecan yüksek. Yeni bir yerel seçim arifesindeyiz ve bu şehrin tüm mensupları yeni dönemin başkanını beklemekte. Bu şehir ki evliyalar şehri diye bilinir yüz yıllardır ve bin yıllarca medeniyetlere başkentlik yapmış. Bu şehrin başkanı sayısız devlet başkanından dahi daha mühim bir makamdadır. İşte böylesi bir şehir gerçekten kendine layık bir başkan görmeyi arzulamakta.

Kulislerde konuşulan en dikkat çekici isim tabi ki Meclis Başkanı Binali Yıldırım.  Hatta kesin gözüyle bakılmaktadır. Binali Bey’in olması camia olarak bizlere en derin mutluluğu yaşatır. Bizleri her daim bir “abi” sıcaklığı ile karşılayan, sorunlarımıza bulunduğu her makamda çözümler sunmaya gayret eden, esnafı bilen ve koruyan bir başkanı İstanbul’da görmenin mutluluğu tarif edilemez. Çıkacağı bu yolda hedefe varabilmesi adına bizler de bir neferi olmaktan mutluluk duyarız. Zatı şahaneleri yıllarca Ulaştırma Bakanlığı yaptı ve öncesinde uzun bir İstanbul birikimi mevcut. İş bitirici kişiliği ile bilinen Binali Bey’in İstanbul’a Başkan olması, yaşayabileceğimiz en güzel kazanım olacaktır.

İBB Desteği Gecikti Ama…

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar neticesinde halk otobüslerimiz maliyeti karşılama oranınca destek alımı kazandı. Tarihimizde ilk sayılabilecek bu karar ile yolcu başı belediye desteği hakkı kazandık. Öncelikle şunu bilmeliyiz ki bu desteğin seçimle bir alakası yok. Artan maliyetler karşısında bilet fiyat fiyatları yetersiz kalmaktadır. Kamusal hizmet sunduğumuz bu alanda da yüksek bilet fiyatları kabul edilemez bir durumdur. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi yükü halka yansıtmak yerine gelişmiş tüm ülkelerde olduğu gibi maliyeti karşılama yoluna gitmiştir. Süreli çıkan bu karar zamanla öğrenci desteğinde olduğu gibi süresiz hale geleceğine bizler de inanmaktayız.

Tabi ki bu bir geçiş süreci. Daha ilk aydan bir gecikme yaşandı. Fakat süreç içerisinde biz zemine oturacak ve düzenli olarak bu ödemeler esnafımıza yapılacaktır. Zaten bu süreçte uzun görüşmelerimiz oldu İBB yetkileri ile. Biraz gecikmeler olsa da en doğru rakamlara ulaşabilme adına bu gecikmelerin yaşanması gerekti. Bizlere ulaşan ilk liste sonrası yaptığımız görüşmeler neticesinde şirketimizin alacağı destek ödemesi 1 Milyon TL kadar yükseldi. O yüzden dedik ki geç olsun ama eksik olmasın.

Düzene Oturması Şart

Meclis kararının çıkması sonrası İBB yetkililerimizle görüşmelerimizde bizlere sunulan; ay bitiminden yeni ayın beşine kadar hesaplamaların yapılması 10’unda ise esnafımıza ödemelerin gerçekleştirilmesiydi. Gecikmenin hem ilk ay olması hem de maliyetler konusunda istişarelerin olduğunu düşünmekteyiz. Zamanla bu takvime oturacaktır. Zaten oturması da gerekmektedir. Çünkü esnafımızı; yakıt, personel, bakım ve araç yenilemeden kaynaklı kredileri mevcut. Bu aksamalar esnafımızı çok zor durumlara sürükleyecektir.

Bu destek zaten yolcu taşıma maliyetlerini karşılayamadığımız için sunuldu. Maliyetleri karşılayamadığımız durumda gecikmelerin esnafa nasıl zararlar yaşatacağı da aşikardır. Büyükşehir yetkililerimizden bu konuda da destek beklemekteyiz. Esnafımızın üstünvari gayretleri ile yürüttüğü bu hizmette biraz daha yardımcı olmalarını beklemekteyiz.

Engelli Erişiminde Büyük Başarı

Sektörümüzde bizlere en büyük yüklerden biri de şüphesiz ki engelli erişimli araç zorunluluğu oldu. Mevcut araçlarımız ikinci el değerlerini kaybetti. Yeni araçlar ise alçak tabanlı olması nedeni ile çok yüksek fiyatlarla karşımıza çıktı. Özellikle ülkemiz de yaşanan ekonomik sıkıntılar ile beraber dövizin ve faizlerin de yükselmesi esnafımızı değişim konusunda çok zora sokmuştur.

Fakat halk otobüs esnafımız her dönemde olduğu gibi bu süreçte de büyük bir gayret gösterdi. Düşük gelirlere rağmen büyük borçlara girerek filomuzu yeniledik. Şuan İETT verilerine göre 2150 halk otobüsünden sadece 52 adet engelli erişimine uygun olmayan otobüs İstanbul’da bulunmakta. Bu büyük bir başarı, çok büyük bir özveri…

Kurumsala Bir Adım Daha

İstanbul Halk Ulaşım olarak yeniliklerimiz ile sektöre öncü olmak ve sektörümüzün ilerlemesine katkıda bulunmak her zaman öncelikli gayemiz oldu. Geçen süreç içerisinde sektörümüze kazandırdıklarımız su götürmez bir gerçek. Fakat daha alacağımız çok yol var. Özellikle kurumsallaşma konusunda ilerleyişimize kararlılıkla devam etmekteyiz. Yerinde sayan aslında geride kalır. İlerlemek zorundayız ve günün şartlarını doğru okuyarak başarıya ulaşmayı hedef seçmeliyiz.

İstanbul Halk Ulaşım olarak bir eksiğimizi daha telafi etme noktasında adım attık. İnternet sitemiz www.isthalkulasim.com.tr adresimizi yeniliyoruz. Sosyal medya hesaplarımızı oluşturarak yeni bir çalışmaya başladık. Bu çalışmalarımız için sektörümüzde başarıları ile tanınan Halk Ulaşım Dergisi’nin de sahibi, Murat Uzun ile yapma kararı aldık. Kendisi bundan böyle İstanbul Halk Ulaşım’ın Basın-Halkla İlişkiler sorumlusu olacaktır. Bizlere önemli kazanımlar sunacağına inancımız tamdır.

İstanbul Halk Ulaşım olarak kurumsallaşma noktasında adım adım kararlı bir şekilde ilerleyişimizi sürdüreceğiz. Bu uzun bir yoldur. Dünden bugüne ulaşılacak bir hedef değildir. Kurumsal başarılarımız ile esnaf kazanımlarımızı ilke edinerek ilerleyişimiz sürecektir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar