darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3
MUSTAFA ALTUNTAŞ

MUSTAFA ALTUNTAŞ

Mail: mustafa-altuntas@halkulasim.com

Hayırlı Bayramlar

İstanbul'da ki özel halk otobüsleri için Ağustos ayı gerçekten zor geçti. Ramazan ayı içerisinde yaşadığımız bu zorlukları tüm şirket başkanları olarak olabildiğince başarı ile atlattığımızı düşünüyorum. Sıkıntılar karşısında bizlere yardımlarını esirgemeyen İETT Genel Müdürümüz Hayri Baraçlı ve yardımcılarına da ayrıca teşekkür ederim.

Araç İçinde Ticarete Son Verdik

İstanbul'da ki özel halk otobüsleri olarak otobüslerimiz içerisinde para alış verişini esnafımızın da desteği kaldırdık. Artık araçlarımızda hem biletçi uygulamasına son verdik hem de İstanbul Kart ve Akbil dışında ücret alımını kaldırdık. Uygulamaya geçtiği şu son dönemde özellikle yolculardan görülen memnuniyet sistemin doğruluğunu kanıtlamış bulunuyor.

Ancak halen İstanbul Kart ve Akbil'in yaygınlaşmamasından ötürü hem yolcular hem de çalışanlar sıkıntı yaşamaktalar. Özellikle kartı olmadan otobüslere binen yolcuların şoförlerimiz ile tartışmaya çalışması gerçekten üzücü bir durum. Çünkü artık bu araçlarda para ile geçiş olmayacak. Lakin yolcularımızın bazıları inatla para ile seyahat etme amacında. Tabiî ki tek geçişli biletlerin de aşırı yüksek fiyatlı olması bunun ayrı bir nedeni. Her zaman otobüs kullanmayan vatandaşlarımız kart almak istemediği an tek geçişlik bilete aşırı yüksek fiyat ödemek zorunda kalıyor. Bu gibi sıkıntıların giderileceği ümidi ile yeni sistemin hayırlı olmasını diliyoruz.

Havuz Sistemi Kademeli Olarak Geliyor

Otobüslerimizde biletçilerin kaldırılması ile birlikte artık havuz sisteminin de uygulanabilirliği sağlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda şirketimiz gerekli çalışmalarını tamamladı. Sistemin hatasız ve verimli işleyebilmesi için İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. olarak kademeli olarak bölgelerimizi havuz sistemine dahil edeceğiz. Bu çalışmamız da Eylül ayı ile birlikte başlayacak. Esnafımız bu yeni sistemle hem daha rahat ve az maliyet ile taşımacılık yapacak hem yolcu memnuniyeti artacak hem de esnaflarımız arasında ki anlık kırgınlıklar ortadan kalkacaktır.

Yeni Dönem Giderden Kazanç Dönemi

Amacımız artık zamlar ile kazanç sağlamaktan öte giderlerimizi düzenli bir işleyişle aşağı çekerek kazanmak olmalıdır. Bu doğrultuda havuz sistemi otobüslerin önemli oranda rapor ve ceza giderlerini azaltacaktır. Ayrıca araçların yıpranma paylarını ve kaza yüzdelerinde de önemli düşüşler sağlayacaktır. Esnafımız anlaşmalı sigorta şirketleri ve akaryakıt istasyonlarından alış veriş yaparak yine önemli oranda giderden kazanç elde etmekteler. İnşallah yeni dönemde daha da kazancı artırıcı çalışmalar ile esnaflarımızın yüzünü güldüreceğiz.

İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak tüm sektörümüzün Ramazan Bayramı'nı kutlar, hayırlı bereketli kazançlar dilerim.

 

İSTANBUL HALK ULAŞIM A.Ş.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

MUSTAFA ALTUNTA

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar