İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

YENİLİK ESNAFA DA YANSISIN

Ülkemiz bir seçimi daha geride bıraktı. Fakat bu seçim geçmiştekilerden oldukça farklı bir özelliğe sahipti. Bu seçimle ile vatandaş yeni dönemde sadece kimin yöneteceğine değil, nasıl yöneteceğine de karar verdi. Referandum ile kabul edilen sistem hem fiilen hem de resmen başlamış oldu.

Yeni sistem ile ilgili yaşamadan yorum yapmak pek kolay değil. Fakat şahsen yeni sistemden sadece tek bir konuda ümitliyim. Özellikle bir televizyon kanalında Sayın Cumhurbaşkanının sunduğu grafikler ile yeni sistemin içeriği beni cezp etti. Özellikle bürokrasiye bir neşter hükmünde ki yeni sistem sunumda olduğu gibi hayat bulur ise atılması gereken adımlar ve çözümler çok kısa sürede hayata geçecektir. Sistemin beni ilgilendiren noktası budur. Diğer anlamlarda neler getireceğini zamanla göreceğiz.

Bürokrasi, hepimizin duyduğunda yüzünü ekşittiği bir kelimedir. Eğitim, sağlık, ticaret ve aklınıza gelecek hemen her alanda ki kişilerin en şikayetçi olduğu durumdur. Devlet dairelerinde özellikle yıllarca vatandaşların bu şikayeti, atılan adımlar ile oldukça azaltılmıştır. Şimdi yönetim bazında bürokratik engellerin kaldırılması eğer uygulanabilir ise her alan hızlı bir yükseliş sağlayacaktır.

Umarım 24 Haziran seçimleri getireceği yenilikler ile ülkemize hayırlar kazandırır. Esnaf sorunlarının çözümünde imkanlar sağlamasını ümit ederim. Seçimler öncesi birçok sözler verildi. Bu sözler tutulur ise ne mutlu. Fakat tutulmaz ise yeni sisteme olan inanç, kurulmadan heba olur.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar