İstanbul
DOLAR32.4765
EURO34.8773
ALTIN2472.8
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

VERİLEN SÖZLER MECLİSTE UNUTULMASIN

Şehiriçi ulaşım bir soluk bekliyor. Yıllardır yalnızlığa terk edilmiş bu sektör hak ettiği desteği artık bulmalıdır. Servisçisinden otobüsçüsüne kadar şehirlere hayat veren bu sektör esnafları olmazsa yeri doldurulamaz boşluklar yaratır.

Kasım seçimleri öncesinde sektörün önde gelen tüm kuruluşları gerek bireysel, gerek birlik halende yapılan girişimler ile ilgili tüm siyasileri ve kuruluşları sektör hakkında bilgilendirdi. Yaşanan sıkıntılar ve esnafların talepleri anlatılan onlarca toplantı ve görüşmeler düzenlendi. Artık Ankara’da ki hiçbir siyasi “bilmiyorduk” deme lüksüne sahip değil!

Servis sektörüne verilen tahdit sözü nedeni dahi halen doğru bir şekilde açıklanamadan ötelenmeye çalışılıyor. İstanbul’da 60.000 servisçinin beklentisini umutsuzluğa sürükletmek bu kadar kolay olmamalıydı. Yılların emeklerinden gelecek ümitler her geçen gün yıkılışa gidiyor. Hak edilenin verilmesi bu kadar zor olmamalıdır. Esnafta ki heyecan ve umut tükenmeden yetkililerce gereğinin acilen yapılası gerekir.

Yurt genelinde ki halk otobüs esnafına da seçimler öncesi birçok hayati öneme sahip sözler verildi. Aciliyet arz eden bu düzenlemeler fazla beklenilmeden nihayete erdirilmelidir. Haziran öncesinde çözüm bekleyen bu konular zaten seçimlerin yenilenmesi sebebi ile 7 ay kadar bir zaman kaybı yaşatmıştır. Pek de karmaşık olmayan bu düzenlemeler atılacak birkaç imza ile zaten hayata geçebilecek noktaya ulaşmıştır. İlgili kurumların otobüs esnafını daha da bekletmemesi gerekiyor.

Esnaf güvendi, verilen sözlere itimat etti.. Sözü verenlere de yakışacak olan dillerinden dökülen kelimelere sadık kalmaktır. Söz uçar yazı kalır ama sözünü unutanı asla kimse unutmaz!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar