darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

SEKTÖRDE PARALELCİLERDEN Mİ ÇEKİYOR?

15 Temmuz darbe girişimi tüm vatandaşlarımızın canı pahasına mücadelesi sonucu bertaraf edilmiştir. Siyasi iradenin korkmadan darbe girişimine karşı durması halkımızı da cesaretlendirmiştir. Ve bu olay basın özgürlüğünün ne derece mühim olduğunu da bir kez daha ispatlamıştır.

Adı cemaat içi hainlerden oluşan örgütün kimi dönemler ulaşım sektörüne de el atmaya çabaladığına bizler de şahit olduk. Gerek şehiriçi gerekse şehirlerarası yolcu taşımacılığını da etkileri altına almak,  bu alanlardan da “himmet” paraları koparmak ve yandaşlarına alanlar açma çabaları görülmüştür. Fakat bu uzantılara ulaşım sektörü pek taviz vermemiştir.

Doğrudan ulaşma becerisi gösteremeyen paralel örgütün belediyeler ve bürokrasi kanalı ile bu sektöre yön verip vermediği ise muammadır. Aldıkları kararlar ile ulaşım aktörleri ile hükümetin arasını açma adına ne gibi çabalarda bulundukları ise bilinmezliğini koruyor. Esnaf taleplerinin gerekçe dahi gösterilmeden birçok kuruluşta idareciler tarafından sümenaltı edildiği aşikardır. Sorunlara çözüm adına makamlarda bulunması gereken birçok kişinin esnafa yıllarca pek de çözüm sunmadığı ortadadır.

Darbe girişimi sonrası birçok belediyede paralel örgüt mensupluğundan işten çıkarılmalar oldu. Görevine son verilen bu isimlerin birçoğu önemli görevlerde bulunmaktaydı. Görev süreleri boyunca aldıkları kararlar ile ulaşım sektörüne ne gibi zararlar verdikleri araştırılmalıdır. Başka cenaplardan gelen istekleri “himmet” talepleri ile olmaması gereken kararlar almışlar mıdır? Aldıkları bu kararlar ile esnaflarımıza zararları dokunmuş mudur? Verilen birçok sözün tutulmama sebepleri bu kişiler midir?

Vatanı için bir an olsun görev almaktan çekinmeyen bir esnaf topluluğudur halk otobüsçüler. Milyonluk yatırımların çok cüzi kazanlar için yapılması da halka hizmet anlayışına sahipliğinin göstergesidir. Darbe girişiminin ilk anından itibaren yurdun dört bir yanında ki vatandaşları meydanlara taşıyan ve darbeye karşı duran da bu esnaftır. Tabi ki her talep karşılık görmeyecektir. Lakin ihtiyaca binaen ortaya çıkan talepler talep değil zorunluluktur. Böylesi vatanperver bir topluluğun zorunlu taleplerini, devleti ile arasını açmak isteyen vatan hainleri geri çevirtmiştir.

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar