İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

MARİFET SÖZÜ VERMEKTE DEĞİL TUTMAKTA

Ülke genelinde ki halk otobüs yönetimlerinin son 2 yılda ki gayretleri aşikardır. Bu sektör belki de tarihinde ilk kez böylesi kapsamlı bir mücadeleye girişti. Gidilen yok, uygulanan siyaset sorgulanabilir ne kadar doğru ya da yanlış olduğu. Ancak önemli bir çaba olduğu bir gerçek.

Yapılan bu çalışmalar şuana kadar önemli bir sonuç verdiği ise maalesef söylenemez. Bu süre zarfında yapılan tek kazanım ise 65 yaş ve üzeri yolculuklar için devlet destek ödemesidir. Esnafı ne kadar tatmin etmez bir rakam olsa da kazanımın ilk olması önemlidir. Lakin verilmiş diğer sözlerin tutulmaması halinde bu rakamın aslında hiç önemi yok.

Seçim dönemi öncesinde esnafla buluşan ve şirketleri ziyaret eden önemli vekiller oldu. Sektörle ilgili görevlere sahip vekillerimizin esnafa verdiği sözler halen karşılığını bulmadı. “Söz namustur” inancına sahip bir milletin insanlarıyız. Esnaf bu inançla verilen vaatlere inandı ve güvendi. Geçen zaman içerisinde ise verilen sözlere ilişkin hiç umut verici bir gelişme olmadığı da ayrı bir gerçek.

Halk otobüs esnafları hükümetten ve yerel yönetimlerden “söz namustur” inancıyla güvenlerinin boşa çıkarılmamasını bekliyorlar. Marifet söz vermekte değil, o söze sadık kalmaktır. Halk otobüs esnafı verdiği sözlere sadık kaldı. Böylesi düşük kazançlara rağmen araçlarını değiştiriyorlar. Eylül ayı içerisinde Edirne’de Hakan başkanımızla görüştük. Edirne’de 40 Milyon TL yatırım yaparak şehirde ki tüm araçları engelli erişimli sıfır araçlar ile değiştirdiler. İstanbul’da esnaf yaptığı özveri ile %80’e yakı bir oranda değişim sağladı.

Esnaf inandı sözünün namusu olduğuna ve sözlerine sahip çıktı. Her türlü zorluğa rağmen araç değişimlerini sağladı. Artık sıra esnafa söz verenlerde…

MURAT UZUN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar