darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3356
EURO35.1828
ALTIN2240.4
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

İstemek Kolay! Ne Verilecek?

Ulaşım sektörü durmadan taleplerde bulunuyor. Servisçi, taksici, minibüsçü, otobüsçü durmadan yeni talepler ile hem yerel hem de merkezi yönetimden destekler bekliyor. İstedikleri tüm taleplerde de sonuna kadar haklılar. Ama…

Sektör ne verecek? Vermeden almak yoktur hayatta. Sektör kendine çeki düzen verecek mi? Eğitimli kadroları ile filolarını donatacaklar mı? Şoför kalitesine ve personel eğitimine önem verecekler mi? Hata yapan şoförünün ardında mı duracak yoksa eğitmeyi seçecek?

Verilen tüm haklar yolcu memnuniyeti ve sürdürülebilir toplu ulaşım içindir. Bu sadece maddi kazanım ile sağlanmaz. Bu aynı zamanda eğitimli kadrolarda gerektirir. Bu sektöre otobüs kaptanlığı mezunları kazandırılmalıdır. Mevcut şoförler çeşitli eğitim kurumları ile anlaşılarak eğitilmelidir. Eğitimi kabul etmeyenler sektörden uzaklaştırılmalıdır. Sektöre zarar verici yanlışlar asla affedilmemeli ve kesinle korunmamalıdır.

Kadın şoförler görmeliyiz İstanbul sokaklarında. Elinin her değdiği yeri güzelleştiren kadınlar, bu sektöre değer katacaktır. Servis, minibüs, taksi ve halk otobüsçüler bu konuda öncü olmalıdır. Gerekirse gönüllü olan kadınları eğitmeli ve sektöre kazandırmalıdır.

Korkulmamalı değişimden… Bilinmeli ki o değişimi gösteremeyenler her daim kaybederler. Ulaşım sektörü artık kabuğunu kırmalı ve değişimi sağlamalı. Elinde tespih sallayanlardan çok daha fazla, cımbızı ile kaş alanlar bu sektöre değer katar.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar