darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9
HASAN ALTUNKILIÇ

HASAN ALTUNKILIÇ

Mail: hasanaltunkilic@halkulasim.com

Sübvansiyon Tatlı Ama Zamanında Gelince

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile geçen büyük bir başarıya imza attık. Halk otobüs tarihinde ilk milat olacak sübvansiyon kararı çıktı. Yolcu başına alınan bu destek ödemesi sektörün sürdürülebilirliğine katkı sağladı. Ama bir de düzenli alsak…

Dünyanın hemen her gelişmiş ülkesi halkını düşünerek toplu ulaşımı destekliyor. Çünkü halka ucuz ulaşım kamu hizmetidir. Aynı zamanda kaynakların verimli kullanımını sağlayan bu sistem ile çevre kirliliğine de bir çare oluyor. Çünkü toplu ulaşıma olan destek ile bireysel araç kullanımı düşürülerek akaryakıt kullanımı azaltılmakta ve bireysel tasarrufun yolu da açılmaktadır. Bunu her gelişmiş ülke ister. O yüzden de toplu ulaşıma destek şarttır.

Biz halk otobüsçüler olarak bunu yıllardır anlattık ilgili idarecilere. Fakat nasip bugünlereymiş. Çok uğraştık, kazandık ama ağız tadı ile yiyemedik! Bu ödemelerin başladığı günden beri daha düzenli bir takvime oturtamadık. Biliyoruz Büyükşehir’in de sıkıntıları var. Keyfi ödememezlik söz konusu değil. Samimiyetlerini görüyoruz ve anlıyoruz. Fakat esnaf zorda. Bu ödemelere güvenerek borca giren, kredi çeken, araç değişimi yapan birçok esnafımız var. Alacağımız varken borçlu anılmak çok kötü bir his.

Zam İle Büyükşehir Yükü Hafifletilebilir

Ülkede bir ekonomik sıkıntı var ve bu her kuruma yansıyor. Uzunca bir zamandır alınmamış zam yüzünden de Büyükşehir bizleri sübvanse ile ayakta tutmakta. Bu durum Büyükşehir’i de zora sokmaktadır. Büyükşehir zora girince esnafımızda ödemelerde zorlanmakta. Bunu ortak bir nokta bularak çözüme kavuşturmalıyız.

Başkanlarımız ve biz yöneticiler olarak her ortamda bu talepleri dile getiriyor ve gerekli girişimleri sağlıyoruz. Özellikle Naci Başkanımız Büyükşehir ile sürdürdüğü ilişkileriyle önemli adımlar attı. Bir Çalıştay hazırlığımız var. Şirketler olarak koordineli çalışma ortaya koyuyoruz. Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık’ta şirketlere gerekli desteği sunuyor.

Çalıştay’da bu işin adı konulacaktır. Artık görünen ışık bu. Adı konmuş bir sistem ile esnaf geleceğini daha rahat görecektir.

Esnaf Şoförünü Denetlemeli

Şirket yönetimleri olarak çok uğraşıyoruz sektörü bir noktaya ulaştırmak için. Bu çalışmalarımızı saha da desteklemeli. Saha olarak kastettiğim araçlarımız. Yolcu memnuniyet en üst seviyeye çıkarılmalı, şikayetler minimuma inmeli, şoförlerimiz her zamankinden daha yolcu odaklı olmalıdır.

İsteklerimizi sunarken yolcu memnuniyetini de gösterebilmeliyiz. Eğer saha görevini yerine getirmez ise masada bize bunlar tek tek sunulur. Ekmeğini düşünen her esnaf şoförünü işte bu yüzden denetlemeli. Burada yapılan tek bir hata 2150 esnafa fatura edilir. Bu bir geçiş süreci her zamankinden daha özverili olmalıyız. Hak ettiklerimizi ufak hatalar ile kaybetmeyelim. Biz çalışıyoruz sizler de bizlere destek olun, araçlara sahip çıkın, şoförlerinizi lütfen denetleyin.

Gelecek günler inşallah hep beraber güzel olacak.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar