darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3431
EURO35.1996
ALTIN2246.8
HASAN ALTUNKILIÇ

HASAN ALTUNKILIÇ

Mail: hasanaltunkilic@halkulasim.com

Büyükşehir Esnafa Umut Oldu

Halk otobüs camiası kötü günlerini artık geride bırakıyor. Yapıcı reformlara imza atan yönetimlerimiz son başarısı ile gelirlerde önemli bir artışa da imza attı. Artık esnaf da geleceğe umutla bakabiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yüceliğine yakışır bir adım atarak yolcu başı sübvanseye başladı.

Sektörümüz zorlu süreçler yaşadı. Özellikle son yıllarda yaşanan gelir kayıpları esnafımızı büyük bir buhrana sürükledi. Hak edişlerimizin giderlere yetmediği süreçler yaşayan esnaflarımız, büyük borçlar altında ezildi. Özellikle zamanında alınamayan zamlar ve kur artışlarının neden olduğu giderlerden dolayı uzunca zamandır mağdur durumdaydık.

Her zaman devletinin ardında yer alan esnafımız başta Cumhurbaşkanımız ve devamında bakanlarımız ile Büyükşehir Belediyesi’nin takdirlerine mazhar oldu. o zorlu süreçlerde her zaman devletinin ardında duran bu esnafa müjdenin büyüğü de Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile Büyükşehir’den geldi.

Aslında uzunca bir zamandır sektör adına çok önemli kazanımlar sağladık. ilk olarak ücretsizlere gelir desteği ve devamında bu desteğe zam, halk otobüsü tanımı, KDV indirimi gibi çok köklü adımlar atıldı. Yine yerelde de özellikle alçak taban geçişlerinde sağlanan kolaylıklar, rusum muafiyetleri gibi birçok adım atıldı. Tüm bu kazanımlar büyük çabalar sonucu esnafımıza sunuldu.

Fakat esnafımız için en elzem konu gelirlerin artışıydı. Evet, kazanılan diğer haklarda önemli ve ileri de önemli başarılara kapı aralıyor. Lakin esnafımız bugün aracına akaryakıt alamaz durumdaydı. Mesleğini idame edebilme adına en önemli beklentisi bilet zammıydı. Yapılacak zam ile gelir gider dengesini tutturma amacındaydı.

Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyemiz zamdan çok daha değerli bir adım attı. Zamla karşılanamayacak kadar büyük bir gelir desteği yolcu başı sübvanse ile sağlanmış oldu. Meclis kararı ile gelen yeni uygulama sayesinde tüm yolculuklar için ek 55 kuruş esnaflarımıza ödeme yapılacak. Bu uygulamanın düzenli olarak gider artışları izlenerek devamından yanayız.

Vatandaşımıza yüksek oranda zamlar uygulamak yerine Avrupa’da olduğu gibi yerel yönetimden düzenli destek alınması hem esnafımız hem de vatandaşımız için önemli bir adım olacaktır. bu imkanı sağlayan tüm yönetimlerimizi tebrik ederim. Başta Cumhurbaşkanımıza ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza  da esnafımız adına teşekkür ederim.

Halk Otobüs esnafımız, bu desteğe layık kalarak İstanbul halkına hizmete devam edecektir. Esnafımız devletin gücünü arkasında hissettikçe geleceğe daha güvenli ve umutlu bakacaktır. Bu amaçla bizler de her zaman daha iyi hizmet sunma noktasında yarışacağız.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar