İstanbul
DOLAR32.4977
EURO34.9623
ALTIN2429.8
GÖKSEL OVACIK

GÖKSEL OVACIK

Mail: goksel-ovacik@halkulasim.com

Geçmişe Değil Geleceğe Bakalım

İstanbul'da toplu taşıma hizmetleri yeni aktörlerle yoluna devam etmekte. Yeni aktörler yaratılırken hem çıkış noktası hem ihale süreci bizleri endişeye sürüklemişti. Bununla ilgili çok şeyler yazıldı çizildi. Görsel ve yazılı basında bu endişe ve tedirginliğimizi anlatmaya çalıştık, gücümüz yettiği kadar. Neden farklı bir taşımacılık için düğmeye basıldığını da anlamaya çalıştık. İstanbul'da; 2400 adet öz malı ile, 2100 adet denetim ve yürütümünde çalıştırdığı özel halk otobüsü filosu ile, 140 yıllık geçmişi olan bir kurum devre dışı bırakılarak otobüs işletmeciliğini tecrübesiz, personelsiz, yetkinliği tartışılır yeni bir kuruma veriliyor. Peki, bunun nedeni nedir? İstanbul'da toplu taşımanın önemli bir ayağı olan lastik tekerlerli taşımacılığın lokomotifi özel halk otobüsü işletmeciliğine kaliteli hizmeti getirmek mi? Elbette değil. Amaç sağlıklı ve kaliteli hizmet olsaydı bunu en iyi yapacak kurum tecrübesi ile geçmişi ile İETT Genel Müdürlüğü'dür. Bana göre asıl hedeflenen; kurumun yetkilerini azaltarak günden güne küçültmek, zamanla güçsüz kılmak ve bu kurumun yerine yeni şirketler oluşturarak toplu taşımacılığı da başka aktörlerle yapmaktır.

O zaman bizler özel halk otobüsü işletmecileri olarak neler yapmalıyız? Bu konuda kurumla birlikte nasıl bir çalışma yapılmalıdır? Yeni hedefler konulmalı, köklü değişiklikler yapılmalı ve öncelikle araç kalitesi yakalanmalıdır. 2012 yılında zorunlu olacak, engellilerin kullanabileceği uygun otobüslerimizi şimdiden değiştirmeli, araç içi güvenlik sistemlerini kurmalı, hem kontrol acısından hem de bizlere sağlayacağı veri bakımından oldukça faydalı olacaktır. Personel kalitesini yakalamamız gerek. Geçmişte ciddi eğitimler verdiğimiz işletmeci ve personele eğitim çalışmaları başlatılmalıdır.

Gerekli çalışmaları yaparak mutlaka havuz sistemine geçmeli, ortak havuz, ortak gelir dağıtımı olmalı. Denetim ve kontrolleri sıklaştırarak hatalarımız en asgariye indirmeli, işletmede kaliteyi yakalamalıyız. Biz İstanbul halkına kaliteli bir hizmet sunamazsak mutlaka alternatif oluşturmak isteyeceklerdir. Henüz geç kalmış değiliz. Her şey elimizde. Kurumun desteğini de alarak bir atılım ve acılım yapmak zorundayız.

Bol kazançlar dileğimle...

GÖKSEL OVACIK

 

ÖZULAŞ A.Ş.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

               .

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar