darussafaka
İstanbul
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9
ADİL EVREN

ADİL EVREN

Mail: adilevren13@gmail.com

İstanbulu’un Merkezinde Halk Otobüs Garajı Hayaldi Biz Bu Yönetimle Hayali Gerçekleştirdik

Yeni İstanbul Halk Otobüsleri olarak 3 dönemlik yönetimimize hayali daha kurulamaz başarıları sığdırdık. Bunun sonuncusu da 4. Levent Garajı oldu. aslında garajdan bile çok büyük başarıları sağladık. Fakat garaj bizim hayalimizdi. Yönetim olarak bunu başardığımızdan dolayı gurur duyuyoruz. Esnafımız ve sektöre hayırlı olsun.

Yeni İstanbul Halk Otobüsleri yönetimi olarak başkanımız Yalçın Beşir ile 3 dönemde büyük başarılar sağladık. Şirketimizi büyüttük ve kurumsal yolda ilerlettik. Esnaf sorunlarına ve bölgesel sıkıntılara çözüm olduk. Şirketin içinde bulunduğu sıkıntıları bertaraf ettik. Yerel ve merkezi yönetimden sektörel taleplerimizin çok büyük bir bölümünü hayata geçirdik. 5 yıl öncesine baktığımızda sektörümüzün kazandığı haklar çok daha belirgin oluyor.

KDV ve Gelir Vergisi Hayaldi!

Göreve geldiğimiz gün ile beraber ücretsiz taşımalar konusunda esnafın mağduriyetini ilgili birimlere doğru anlattık. Bu konuda sayısız girişimlerimiz oldu. Hem yerelde hem de Ankara bazında yıllar içerisinde önemli girişimlerimiz oldu. yaşanılan her seçim dönemini esnafın menfaatine kullanarak çalıştık.

Bu doğrultuda yapılan çalışmalar ile KDV konusunda önemli bir aşama kaydedildi. olan KDV’miz hasılat üzerinden %1,5’a çekildi. Bu bizi birçok konudan rahatlattı. Fakat KDV uygulaması ile beraber araçlarımıza büyük oranda Gelir Vergisi çıkmaya başladı. Hasılata dayalı KDV sisteminin bir sonucu olarak çıkan bu talep sektörümüzce gereklilik haline geldi.

Oluşan bu gereksinim ile beraber Gelir Vergisi konusunda da Ankara bazında girişimlerimiz oldu. Nihayet bu konuda da mutlu sona ulaştık. Yeni Gelir Vergisi Sistemi sayesinde hasılatımızın sadece ’u  kar kabul edilerek vergilendirilecek. Hiçbir sektörün alamadığı bu imkanı bizler doğru anlatarak sektöre kazandırdık.

Şuanda sektörümüzün vergi yükü tamamen bitmiştir. Kamu taşımacılığı yapan bizler, yapılan düzenlemelerle beraber vergi yükünden kurtarıldık. Bu bir Hayaldi!

İBB Sübvansesi Hayaldi!

Yıllardır hak ettiğimiz zamları alamayan bir sektördük. Enflasyona yenilen gelirlerimiz zamlarla asla olması gereken kadar desteklenmedi. Elektronik ücret sistemine geçişle beraber giderlerimizin artışı daha da belirginleşti ve her geçen yıl karımız eridi.

Ücretsiz yolculuklar, indirimli binişler, abonmanlar ve aktarmalar ile eriyen gelirler zamlar ile telafi edilmez noktaya ulaştı. Zam  talepleri ile siyasetin rantına boyun eğdi. Giderler ise döviz artışı ile beraber; akaryakıt, otobüs, yedek parça ve bakımı yükselttikçe yükseltti. Gelirlerin düşüp giderlerin her geçen gün arttığı bu süreç sektörümüzü zayıflattı.

Yaşanan bu olaylar sonucu bizlerde dünyada ki örneklerini inceledik. Özellikle Avrupa’da şehiriçi ulaşıma uygulanan ve p’leri sübvansiyonlarla karşılaştık. Zam talebimizi sübvansiyon olarak devşirip anlatma yolunu seçtik. Çünkü gelir gider dengesi zam ile kapanmaz boyuta ulaşmıştı. Doğru anlatım ile işte bunu sağladık. Halk otobüs tarihinde ilk defa yolcu başı sübvanse İBB meclisinde geçmiş oldu. Bu bir hayaldi!

Ceza Skalası, Devir Bedelleri Rusum.. Hayaldi!

Yıllarca devir bedellerinin düşürülmesi istendi ama yapabilen olmadı. Yıllarca ceza skalasından dert yanıldı ama düzenleyebilen olmadı. Yıllarca Rusum 10 yıl olsun istendi ama gerçekleşmedi. Bunların hepsi yine hayaldi. Ama hayal olmakla kalmadı, yönetimimiz döneminde gerçekleşti.

İETT ve Büyükşehir ile çok yakın ilişkiler inşa ettik. Sorunları en üst makamlarda dile getirdik. Hatlar, Oreller ve ilgili tüm düzenlemeler anında vakit kaybetmeksizin gerçekleştirildi.  Bölgeler arası denge sağlandı. Verimsiz hatlar iyileştirildi. Temsiliyet en üst noktada sağlandı. Büyükşehir meclisinde halk otobüs sorunlar daima dile getirildi. Bağlı bulunduğumuz tüm kurumlarda şirketimiz saygı ile anıldı. Evet bunlarda hayaldi!

Hele ki 4. Levent Garajı… Hayallere Sığmazdı!

Geçmişten bugüne değin halk otobüs sektöründe ki en büyük eksiklik garaj alanlarının sağlanamamasıydı. İstanbul gibi bir metropolde ve bizim gibi şehir merkezinde hizmet sunan bir şirketin kendi imkanları ile bu arazi alması imkansızdır. Metrekare fiyatını sormaya dahi çekinilecek bölgelerde hizmet veren araçlarımıza şirket sermayesi ile yer alarak garaj yapmak hayal dahi edilemez.

Biz yönetim olarak bunun imkansızlığını görerek alternatif yollar ve fikirler geliştirdik. Bu doğrultuda en doğrusu kamu hizmeti sunan bizlere İETT ve İBB desteği ile garaj alanı sağlanması olmalıydı. Bu konuda önemli girişimlerde bulunduk. Hatta ilkinde ücretli sunulması düşünülen bu garajlar görüşmelerimiz neticesinde bedelsiz olarak bizlere tahsis edildi.

Yeni İstanbul Halk Otobüsleri olarak 4. Levent Garajı’nı biz aldık. Garajın ? kullanımı bize ait olacak. oranında da kardeş şirketimiz İstanbul Halk Ulaşım’a imkan sağlayacağız. Bu bölgede faaliyet gösteren araçlarımız garajımızda; parklanma, yıkama ve servis hizmeti alacak. Ayrıca parklanma yapan araç şoförleri de servisler ile evlerine ulaşımını sağlayacağız. Parklanma hizmetinden ise asla ücret talep edilmeyecek. Bu park alanını yaptığımız anlaşma  ile esnafa yük olmadan hayata geçireceğiz. Şuanda garajımız yapıma başladı. Yakında görkemli bir açılışa sahne olacak.

Başka garaj alanlarımızda var. Şuan sadece 4. Levent Garajı’nı açacağız. Talebin oluşması ile beraber diğer garaj alanlarını da faaliyete açacağız. İşte bunlarda hayaldi!

Tüm bu başarıları güzel bir yönetim ve koordineli çalışma ortamı ile sağladık. İstanbul’da ki diğer şirketlerle beraber sağladığımız bu başarılar sektörümüzü ilerilere taşıdı. Çünkü bu yönetimin gayesi esnafına hizmet etmek ve sektörü daha ilerilere taşımak. Bizler yönetim olarak hiçbir zaman makam işgali için göreve talip olmadık. Bu yüzden seçim başarıları ile değil, icraatlarımız ile övünüyoruz. Övünebilmek için de çalışıyoruz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar