İstanbul
DOLAR32.512
EURO34.5936
ALTIN2498.7

Zincirlikuyu’da Metro İle Metrobüs Birleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zincirlikuyu’da Metro İle Metrobüs Birleşti
Abone ol
İstanbul’un kalbi Zincirlikuyu’da yaya ulaşımı ve bağlantı yollarının geliştirilmesine önemli bir katkı sağlayacak Metro-Metrobüs bağlantı tüneli İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıldı.

Gayrettepe Metro tüneli ile Zincirlikuyu Metrobüs durağını birbirine bağlayan tünel aynı zamanda Zorlu Center’a da bağlanıyor. Projenin yatırım bedeli Zorlu Gayrimenkul tarafından karşılandı.  Zorlu Center bağlantı noktası Zorlu Center’ın açılışıyla birlikte kullanıma açılacak.

Zorlu Gayrimenkul; Rezidans, Performans Sanatları Merkezi, alışveriş merkezi, Raffles otel ve ofislerden oluşan beş ayrı fonksiyonu bir araya getiren Zorlu Center projesinin açılışına hazırlanırken bölgedeki ulaşım altyapısını geliştirmeyi de unutmadı. Zorlu Gayrimenkul’ün gerçekleştirdiği yatırımla,  İstanbul’un ulaşım altyapısının iki can damarı projesi Metrobüs ve Metro yaya bağlantı tünelleri ile birleşti.

Çevreye ve İstanbul’a sorumluluk bilinci içinde çalışmalarını yürüten Zorlu Gayrimenkul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Gayrettepe Metro İstasyonu’ndan Zincirlikuyu Metrobüs’e bağlantısının yanı sıra Metrobüs’ten de Zorlu Center’a yayanın rahat ve güvenli bir şekilde istediği noktaya ulaşmasını amaçlayan toplam 770 metre uzunluğundaki bağlantı tünelleri ve 230 metre uzunluğundaki altgeçitlerin yatırımını üstlendi. Eylül ayı itibariyle Metro-Metrobüs bağlantı tüneli açılırken, yayaların Zorlu Center’dan, Gayrettepe Metro İstasyonu ve Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’na ulaşımını kolaylaştıracak tünel ise Zorlu Center’ın açılışıyla birlikte kullanıma sunulacak.

40 milyon TL yatırım maliyetini Zorlu Gayrimenkul üstlendi

Zorlu Gayrimenkul, bölgeden geçen binlerce insanın yanı sıra yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı konut bölgesinin de faydalanacağı bağlantı tünelleri için yaklaşık 40 milyon TL yatırım yaptı.

368metre uzunluğunda yürüyen bantların yer aldığı üç adet alt geçit ile de trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki yaya geçişleri kontrollü ve güvenli hale gelecek. Günde 75 bin kişinin bu tünelleri kullanacağı öngörülüyor.Bu bağlantı sayesinde Metrobüs hattını kullanarak Zincirlikuyu’ya ulaşan bir yolcu; yüzeye çıkmadan ve trafiğin yoğun olduğu alanlara girmeden yaya bağlantı tünelini kullanarak daha kısa bir mesafe yürüyerek direkt olarak

Gayrettepe Metro İstasyonu’na, Zorlu Center’a, Etiler katılımı istikametine ya da Büyükdere Caddesi Levazım girişine ulaşabiliyor. Bunun yanında ara noktalarda yüzeye çıkmak isteyen yolcular ise Gayrettepe Metro İstasyonu’na yaklaşık 150 metre mesafede Müselles Sokak girişine (BEDAŞ İndirici Trafo Merkezi yanı) ya da Beşiktaş–Levent istikametinde eski Zorlu Center önünde bulunan yeşil alan bölgesine ulaşarak bu noktalardan devam edebiliyor. Tünel boyunca gidiş ve geliş istikametlerinde toplam 14 yürüyen bant ve yüzeye çıkan noktalarda toplam 6 adet yürüyen merdiveni, 7 adet engelli asansörü bulunuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avıa Kamyonlarında 4X4 Offroad FarkıÖnceki Haber

Avıa Kamyonlarında 4X4 Offroad Farkı

Goodyear’dan 10 Altın Öneri!Sonraki Haber

Goodyear’dan 10 Altın Öneri!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar