İstanbul
DOLAR32.5833
EURO35.0024
ALTIN2425.2

ZF’DEN AKILLI ÇÖZÜMLER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ZF’DEN AKILLI ÇÖZÜMLER
Abone ol
Bach telematik platformu ağır ticari araç filoları için konum takibi, sürüş alışkanlıkları ve online diyagnoz imkanını tek bir arayüzde sunuyor. deTAGtive ürün gözetim sistemi BLE (Bluetooh Low Energy) teknolojisi ile lojistik operasyonlarına yeni bir soluk getiriyor. Roadcaster multimedya çözümü otobüs yolcularına kendi akıllı cihazları üzerinden erişebilecekleri bir platform ile keyifli ve benzersiz bir yolculuk deneyimi yaşatıyor.

ZF’nin 100 yılı aşkın tecrübesi ve bunun beraberinde getirdiği kalite, güven ve müşteri memnuniyeti,  “Smart Mobility” (Akıllı Ulaşım) ve “Connectivity” (Bağlantı) kavramları ile birleşerek yeni global vizyonuna altyapı oluşturmakta. “See-Think-Act” (Gör-Düşün-Uygula) isimli yeni global vizyonu, bir çok farklı sektörün ihtiyaçlarına Nesnelerin Interneti (IoT) teknolojisiyle cevap verebilmekte. Bu doğrultuda,  Çek Cumhuriyetinde %100 ZF iştiraki olarak kurulan “Openmatics” firması, farklı sektörlerin ulaşım, lojistik ve ticari operasyonlarına dijital platformlar vasıtasıyla katkı sağlamayı hedefleyen çözüm önerileri geliştirmekte. Openmatics’in sunduğu çözüm önerileri karmaşık iş süreçlerinin, denetimi zor uygulamaların ve ağır finansal yüklerin sona erdirilmesi için tasarlandı. Openmatics daha etkin, verimli, sürdürülebilir, müşteri memnuniyetini yükselten ve ticari kazanç sağlayan iş modellerine geçiş yapabilmek için firmaların sağ kolu olmaya hazır. Telematik Platform (Telematics), Ürün Gözetimi (Asset Tracking), Multimedya (Entertainment) ve OBD (Diagnostics) konu başlıkları altında farklı sektörlerin farklı ihtiyaçlarını karşılayacak donanımsal ve yazılımsal sistemler Openmatics müşterilerini bekliyor.

 

Telematik Platform:

Araç filolarının etkin bir şekilde yönetimi ticari hayatta büyük önem taşımaktadır. Filo yönetcilerinin temel isteklerinden biri tüm araçlarla ve bu araçları kullanan operatörlerle sürekli bir iletişim içerisinde olmak. Her müşterinin ihtiyacına yönelik özel olarak tasarlanan Telematik Platformu sayesinde, bir filoda bulunan her bir aracın çalışma koşullarına anlık olarak erişmek mümkün.

 

Araçların CAN hattındaki bilgilerini okuyan Bach isimli OBU aracılığıyla, filoya ait konum, çalışma koşulları, yakıt tüketimi, motor-şanzıman gibi komponentlerden gelen hata kodlarının okunması ve sürüş performansı gibi bilgilerin akışı sağlanmakta. Bach ile entegre olarak çalışan Driver Feedback isimli ünite, filo yöneticisine ivmelenme, frenleme, rölanti süreleri, seyir hızı ve motor devri parametre ihlallerine dair bilgi vererek araçların optimum kullanım koşullarının belirlenebilmesini ve sürücülerin ikaz edilebilmesini sağlamakta. Böylelikle, sürüş alışkanlıklarını denetim altına alarak, filo genelinde %5’e varan oranlarda yakıt tasarrufu elde edilebilmektedir.

 

Ayrıca, Telematik Platform üzerinde devam eden çalışmalar neticesinde, filoda bulunan araçlarda ZF marka bir komponent olması halinde, bu komponente ilişkin uzaktan teknik destek verilmesi ve yeri geldiğinde uzaktan müdahale edilip sorunun giderilmesi şeklinde bir hizmet yakın gelecekte sunulacaktır.

 

Ürün Gözetimi:

deTAGtive (dedektif) adı verilen Ürün Gözetimi sistemi, depoda duran ya da sevkiyat halinde olan ürünlerin güncel durumlarının kontrolü için geliştirilmiş bir çözüm. Bluetooth (BLE) üzerinden haberleşme sağlayan akıllı TAG’ler aracılığıyla, takip edilen ürünler hakkında anlık, periyodik ya da parametre aşımı bazlı bilgiler elde edilebilmekte. TAG’ler hassas sensörleri sayesinde ortamda bulunan sıcaklık, ışık, sarsıntı ve nem değişikliklerini okumakta ve gerek mobil gerekse dijital platform üzerinden, belirlenen parametler kapsamında raporlama yapmakta. İşletme için en uygun çalışma koşullarının sistemde belirlenmesi ardından, geri kalan gözetim ve denetim işini TAG’ler devralmakta. Ayrıca, TAG’lerin kimlik adresleyebilme özelliği sayesinde, hareketli ve komplike yapılar içerisinde aranan ekipmana en hızlı şekilde ulaşım sağlanması mümkün olmakta.

 

Multimedya

Openmatics tarafından geliştirilen Roadcaster isimli multimedya ve eğlence sistemi, bugüne kadar alışagelmiş uygulamaların dışına çıkılmasını sağlamakta. Roadcaster, Şehirlerarası yolcu taşımacılığı hizmeti veren araçlarda teknik ve ticari anlamda önemli bir maliyet kalemi olan koltuk arkası ekranlara gerek kalmadan, bizzat yolcuların akıllı cihazlarını görüntü sağlayıcı olarak kullanmasına imkan vermekte. Bring Your Own Device (BYOD) yani Kendi Cihazını Getir prensibiyle çalışan bu sistem, Roadcaster ünitesine bağlanan yolculara hem Wi-Fi üzerinden internet, hem de diledikleri filmi izleme imkanını sunmakta. Üniteye yüklenecek içerik için tam kontrol sunan sistem, yolculara bir yandan kesintisiz ve ücretsiz film izleme zevki sunarken, aynı zamanda anons, kampanya ve yol durumu gibi bilgilerin taşıyıcı firmanın kurumsal tasarımı ile yayınlanmasına olanak sağlamakta.

 

OBD (Diyagnostik):

Binek Otomobil ve Hafif Ticari Araç segmentleri için tasarlanmış Vivaldi ünitesi, bu araçlarda fabrika çıkışı olarak hazır bulunan OBD soketlerine hızlı ve kolay bir şekilde takılabilmekte. Aracın cihaz ile eşlemesinin sağlanması ardından 74 farklı sinyale (kritere) kadar farklı bilginin akışı mümkün olmakta. Vivaldi ile motor ve şanzımanın çalışmasına dair diagnostik bilgilerin alınabilmesinin yanı sıra, kapı-cam açıklık durumu, silecek suyu seviyesi, klima soğutma derecesi vb. gibi genel verilere de ulaşılabilmekte. Diagnostik bilgi transferi haricinde, Vivaldi ünitesinin aynı zamanda Wi-Fi Hotspot olarak kullanılabilme özelliği bulunmakta. Vivaldi yolcular için internet üzerinden keyifli vakit geçirme imkanı sunarken, sigortacılık, araç kiralama ve özel servis firmaları gibi araç filosu yöneten Organizasyonların sıklıkla kullanabileceği bir ürün olarak öne çıkıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İDO, YARI YIL TATİLİNE 73 EK SEFERLE GİRİYORÖnceki Haber

İDO, YARI YIL TATİLİNE 73 EK SEFERLE GİR...

ULAŞIM DOSYASI (08.01.2018)Sonraki Haber

ULAŞIM DOSYASI (08.01.2018)

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar