İstanbul
DOLAR32.5833
EURO35.0024
ALTIN2425.2

ZF Kama, Rusya’da Yeni Üretim Tesisi Açıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ZF Kama, Rusya’da Yeni Üretim Tesisi Açıyor
Abone ol
ZF Kama, başarı dolu tarihine, Rusya’nın Naberezhnye Chelny şehrindeki yeni tesis açılışını ekledi. ZF Friedrichshafen AG ve Rusya’nın en büyük ticari araç üreticisi Kamaz’ın ortak girişimi, Ecomid ve Ecosplit ticari araç şanzımanları için 20.000m2’lik modern üretim tesisinin açılışını kutluyor.

Tesis, ZF ve Kamaz’ın 2016 yılına kadar toplam 90 Milyon Euro olan yatırım planının bir parçasıdır.

ZF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Sommer yeni tesisin açılış töreninde; ‘’Bu yeni üretim tesisi ile Naberezhnye Chelny’de gelecek için çok önemli bir temel atıyoruz. Yaşadığımız olumlu gelişmeyle bu önemli pazarda daha iyi hizmet vereceğimizden eminiz’’ dedi. Açılışa katılan seçkin davetliler arasında, Tataristan devlet başkanı Rustam Minnichanow, Rostok şehri teknoloji otoritesi CEO’su Sergej Tschemesow ve Naberezhnye Chelny Belediye başkanı Vasil Shayhraziev, vardı. Kamaz Genel Müdürü Sergey Kogogin ‘’Seçkin uluslararası otomotiv tedarikçileri ile teknoloji transferi ve ortak çalışma yapmak sureti ile Kamaz kamyonlarımızın rekabet gücünü arttırma imkanı elde ediyoruz. Bu konularda kuşkusuz ZF vazgeçilmez bir partnerdir’’, dedi.  ZF Kama Joint Venture ortaklığının yatırımı, müşterilerimize daima en yüksek kalitedeki modern ürünleri garanti etmektedir. 2016 yılına kadar ZF ve Kamaz bölgede 90 Milyon Euro’luk yatırıma imza atmış olacaktır.

2005 yılında %51 ZF ve %49 Kamaz ortaklığı ile kurulan şirket, 16 vitesli Ecosplit ve 9 vitesli Ecomid şanzıman ürünleriyle, %95 oranında Kamaz için hizmet verirken, diğer Rus üreticilerinin ve ithalatçılarının da hizmetinde olacaktır.

Yeni üretim tesisine geçiş ile birlikte, çalışma alanı 4.000m2’den 20.000m2’ye ulaşacak, yani 5 katlık bir kapasite artışı olacaktır. Böylece, 2016 yılında Naberezhnye Chelny’de üretim bandında 20.000 yerine 50.000 adet Ecosplit ve Ecomid şanzıman üretilmiş olacaktır. Buna paralel olarak önümüzdeki iki yıl içerisinde çalışan sayısı da 350’den en az 550’ye çıkmış olacaktır. Bu büyük üretim tesisleri mevcut elverişli koşullar sayesinde, ZF şanzıman ve komponentlerinin Rusya’da yerlileştirilmesini önemli ölçüde arttıracaktır.

1.) ZF Kama, Rus ortak yatırımının yeni üretim merkezinin açılışını kutluyor. (Soldan sağa doğru): Ravil Zaripov, Tataristan Endüstri ve Ticaret Bakan Vekil; Sergey Chemezov, Rostok şehri teknoloji otoritesi CEO’su; D. Stefan Sommer, ZF Friedrichshafen AG yönetim kurulu başkanı; Sergey Kogogin, OJSC Kamaz Genel Müdürü ve Vasil Shayhraziev, Naberezhnye Chelny Belediye başkanı.

2.) ZF Ecosplit manuel ticari araç şanzımanları 16 vites versiyonu üretimi ZF Kama’da devam etmekte

3.) Orta sınıf Kamyonlar için 9 vitesli manuel ticari araç şanzımanı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özulaş A.Ş “Göksel Ovacık” DediÖnceki Haber

Özulaş A.Ş “Göksel Ovacık” Dedi

"Temsa TS45" ile Amerika’yı FethettiSonraki Haber

"Temsa TS45" ile Amerika’yı Fethetti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar