İstanbul
DOLAR32.5468
EURO34.9708
ALTIN2426.4

ZF-Ekomid Yıllara Meydan Okuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ZF-Ekomid Yıllara Meydan Okuyor
Abone ol
tasarrufu ve verimlilik konularında kendini ispatlamış manuel ticari araç şanzımanı ZF-Ecomid ticari araç şanzımanı çifte üretim yıldönümünü kutluyor.

Friedrichshafen ve Bouthéon, bu iki figür, ZF Ecomid manuel ticari araç şanzımanının dünya çapındaki başarısını göstermektedir. ZF, dünya çapında bu tipte 750.000 şanzıman üretmiştir. ZF Bouthéon bu başarıya büyük katkıda bulunmuştur ve 2013 yılı aralık ayı itibari ile 500.000 adet 9 vitesli şanzıman Fransız üretim hattından gelmiştir. ZF’nin Fransa’daki en büyük lokasyonunda görevli yaklaşık 500 çalışan, müşterilerine güçlü hizmet ve güvenilir teslimatlar sağlamak için çalışmaktadır. Ek olarak, ZF, Ecomid şanzımanları Hindistan, Brezilya ve Rusya’da üretmektedir.

750.000 Ecomid adedi ZF’nin dünya çapındaki istikrarlı üretim süreçleri ve yüksek kalite gereksinimlerinin bir sonucudur. Aynı zamanda, yıldönümü, tam senkronize edilmiş manuel şanzımanın süregelen başarısını temsil ediyor. ZF Ticari araç teknolojileri bölümü, Kamyon ve Van sürüş teknolojileri sorumlusu Winfried Gründler şöyle aktarıyor; ‘’ Sadece Bouthéon’dan 500.000 şanzımanın yollara çıkmış olması bizi gururlandırıyor. ZF, Bouthéon’da üretilen Ecomid şanzımanlar Avrupa ve diğer ihracat yapılan ülkeler üzerinden müşterilerine sunulmaktadır. Fransa lokasyonunun yanısıra, diğer üç ZF üretim merkezi de şanzımanın global başarısında önemli rol oynamaktadır: Sorocaba (Brazilya), Pune (Hindistan) ve Naberezhnye Chelny (Rusya). Bu lokasyonlarda, Ecomid, şanzıman tasarımı-pazar ilkesine göre bireysel talepler için adapte edilmiştir ve yerel pazar için üretilmiştir.

ZF ilk Ecomid şanzımanı 1985 yılında piyasaya sundu ve o zamandan itibaren birkaç kez teknik olarak revize etti. Halihazırdaki 9 vitesli versiyon 1100-1300 Nm’lik tork aralıklarındaki orta ve ağır tonajlı kamyonlar için dizayn edilmiştir. Şanzıman, yakıt tasarrufu ve etkin bir sürüşü mümkün kılan çok güçlü bir kalkış vitesi olan Crawler vitesini sunmaktadır. Optimum güç aktarımı, hızlı vites geçişleri, sessiz çalışma ve hafiflik, ZF Ecomid şanzımanın dünya çapındaki filo operatörlerini ve sürücülerini ikna etmesi için sunduğu özelliklerden bazılarıdır. Ayrıca, Pnomatik servo vites desteği ve intarder freni, güvenliği ve kullanım konforunu arttıran seçenekler olarak sunulmaktadır. Çok çeşitli PTO kombinasyonları ile ZF Ecomid tüm ihtiyaçlara cevap verecek kabiliyettedir. Bu fonksiyon çeşitliliği ve unsurlar, Ecomid şanzımanı güvenilir, ekonomik ve ihtiyaçları fazlasıyla karşılayacak ve neredeyse hiç bakım gerektirmeyecek bir ürün yapmakta ve devam eden küresel başarısının temellerini oluşturmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Islak Zemin’de Güvenlik Michelin’den SorulurÖnceki Haber

‘Islak Zemin’de Güvenlik Michelin’den So...

Temsa Amerika’nın 25 EyaletindeSonraki Haber

Temsa Amerika’nın 25 Eyaletinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar