İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Yükleme ve Teslimat Süreleri Düşüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yükleme ve Teslimat Süreleri Düşüyor
Abone ol
Intermec araştırmasına katılan nakliye sektörü yöneticilerinin yüzde 92’si aynı gün teslimat konusunda önemli sorunlarla karşılaşıyor.

6 Intermec tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, dünyadaki nakliye ve lojistik firmaları, mobil iş güçlerini yeni teknoloji ile donattıkları takdirde yükleme süresini %30, teslimat süresini ise %29 kısaltacağını düşünüyor. Bu kazanımlar operasyonel verimlilik seviyelerini artırmakta ve müşteri taleplerini karşılamakta hayati önem taşıyor.

Intermec’in altı ülkede nakliye ve lojistik firmalarının yöneticileri ile yürüttüğü bu araştırma ile ilgili konuşan Intermec Nakliye ve Lojistik Endüstri Pazarlama Direktörü Jeff Sibio şöyle söyledi:

“Mevcut süreçleri gözden geçirmek için zamana yatırım yapmak zorlu bir iş gibi görülebilir, fakat faydalarını düşündüğümüzde bunun sıkıntıya değeceğini görüyoruz.”

Aynı gün teslimat talebi zorluk yaratıyor

Araştırma, ABD’deki kuruluşların %38’inin operasyonel verimliliği işleri için en büyük stratejik önemde gördüklerini ortaya koyuyor. Birleşik Krallık, ABD, Almanya, Fransa, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kuruluşların %77’si ise müşterilerinin aynı gün teslimat talepleri olduğunu; % 92’si de bu yeni beklentilerin ciddi zorluklar yarattığını söylüyor.

Teknoloji kullanımı ile yükleme ve teslimatlar kısalıyor

Yöneticilerin çoğu yükleme ve teslimat alanlarında ana süreçleri otomatikleştirerek ve sürücüler için GPS, mobil ve geniş bant iletişim gibi yeni teknolojileri sistemlerini ekleyerek müşteri taleplerini en iyi şekilde karşılayabileceklerini düşünüyorlar. Şirketler, bu teknolojiler kullanıldığında sürenin yükleme için 2,68, teslimat için ise 2,41 dakika azalacağını ve hareketli çalışanın verimliliğine önemli bir artış sağlayacağını öngörüyorlar.[1]

Teknoloji sayesinde kazanılan zaman müşteriye daha iyi hizmet için harcanıyor

Araştırmaya katılan yöneticiler geniş bant mobil iletişim (%60), entegre araç telematikleri (%44) ve RFID (%38) çözümlerinin kurumlarına en umut verici yatırım getirisi sağlayacağına inanıyorlar.

Yeni teknolojiden elde edilen verim ofis çalışanları için de etkili olabilir. Katılımcılar, sipariş durumu bilgisi için müşterilerden günde 6677 telefon çağrısı aldıklarını belirtiyorlar.

Aynı firmalar, konum bazlı ve mobil teknolojiler tarafından devreye sokulan bir süreç olan proaktif nakliye güncellemeleri sağlayarak, bu çağrıların %24’ünü hemen kesebileceklerini düşünüyorlar.

Bu bir iş gününde1,602 çağrı anlamına geliyor, kazanılan zaman daha fazla müşteriye daha iyi hizmet edebilmek için kullanılabilir.

Yeniden yapılandırma ihtiyacı

Şirketlerin %44’ü operasyonel verimlilik seviyelerini iyileştirmenin en etkili yolunun süreçleri yeniden yapılandırmaktan geçtiğini düşünüyor.

Nakliye ve lojistik yöneticileri süreç yeniden yapılandırma çalışmasının verimliliği %13’ün üzerinde artıracağını tahmin ediyorlar.

Buna rağmen, katılımcıların üçte birinden fazlası (%39) geçtiğimiz yıl süreç yeniden yapılandırmalarını tamamlamakta başarısız oldu.

Bunlardan %72’si en az iki yıldır mevcut süreçlerinin değerlendirmesini yapmadı.

Sibio, “Endüstrideki müşteri beklentileri hareketli çalışanları sıkışık teslim tarihlerini karşılamakta zora sokacak şekilde her geçen gün artıyor. Araştırmamız teknoloji kullanımının yalnızca çalışanlar için çağrı ve yükleme sürelerini düşürmekle kalmayıp, müşterilere de daha az arama yapma imkânı sunuyor,” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DHL Otomotiv Sektörüne ÖzelÖnceki Haber

DHL Otomotiv Sektörüne Özel

Callpex Yol Yardımı Hizmeti Farklılığını PekiştiriyorSonraki Haber

Callpex Yol Yardımı Hizmeti Farklılığını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar