darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

YÖNERGEDE MUTLU SON

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÖNERGEDE MUTLU SON
Abone ol
Yaklaşık 1,5 yıldır üzerinde çalışılan yönergede mutlu sona ulaştık. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nce özel halk otobüsü yönetimlerinin görüşleri alınarak hazırlanan yaptırım cetveline ilişkin yönerge değişiklik teklifi UKOME’den geçti. Eski ceza cetveli artık tarih oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin 02.03.2016 tarihli toplantısında alınan kararla yönerge değişikliğine gidildi. Uzunca bir süredir tüm halk otobüsü şirket yönetimlerince değiştirilmesi konusunda yapılan uğraşı hedefine ulaştı. Özel halk otobüsleriyle ilgili yeni yaptırım cetveline göre taşımacılar lehinde çok önemli değişiklikler yapıldı. Birçok madde de ceza miktarları azaltıldı. Ayrıca şoförden kaynaklanan kuralsızlıklarda artık şoförler de kusurun ağırlığına göre değişen oranlarda puan uygulaması başlatılıyor.

 

Ruhsat İptalleri ÖHO Komisyonunda

 

 İstanbul’da ki özel halk otobüsü temsilcilerinin uzun uğraşları sonucunca değişen ceza cetveli sayesinde birçok iyileştirmeler sağlandı. Yüksek yaptırımlar önemli ölçüde azaltıldı. Özellikle şoför kusurlarının tanıması da önemli bir gelişmedir. Halk otobüslerinde yaşanan hadiseler ile ilgili ruhsat iptali cezası da yeniden düzenlenmiş oldu.

 

Halk otobüslerine ruhsat iptali cezası artık komisyona bağlandı. Yeni sistemle ruhsat iptallerine ÖHO komisyonu bakacak. Ayrıca kusur tanımları ile ilgili günün şartlarına göre güncellemeler de yapıldı ve maddeler konu bazında gruplandırıldı.

 

Daha Adil Bir Ceza Cetveli

 

Uzun süredir gündemde bulunan yaptırım cetveliyle ilgili değişiklik nihayet UKOME toplantısında kabul edilerek yürürlüğe girdi. Bu yeni yaptırım cetveli üzerinde uzun müzakereler yaptık. Görüşlerimizi her mevkide, her safhada etkili bir şekilde dile getirdik. Kabul edilen yaptırım cetveli her ne kadar bütün öneri ve görüşlerimizi kapsamasa da eskisine göre çok daha iyi bir düzenleme oldu. ceza miktarları önemli oranda azaltıldı. Artık şoförlere kendilerinden kaynaklanan kusurlarda eksi puan uygulaması getirildi. Bunun neticesinde otomatik TTS iptali olabilecek.

 

Suç tanımlarında günün şartlarına göre güncellemeler sağlandı. Sonuç itibari ile eskisine göre esnafımız lehinde bir cetvel oluşturuldu. Ben yeni yaptırım cetvelinin hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şoförlerimiz de inşallah bundan sonra daha dikkatli ve daha az hata yaparak çalışacaklardır diye umut ediyorum.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FSM DEMİRBAŞ YILA HIZLI BAŞLADIÖnceki Haber

FSM DEMİRBAŞ YILA HIZLI BAŞLADI

YENİ CONECTO KAYSERİ ESNAFIYLA BULUŞTUSonraki Haber

YENİ CONECTO KAYSERİ ESNAFIYLA BULUŞTU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar