İstanbul
DOLAR32.4977
EURO34.9623
ALTIN2429.8

Yolun Ustalarının Tercihi “MAXIMUS Motor Yağları”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yolun Ustalarının Tercihi “MAXIMUS Motor Yağları”
Abone ol
Ağır vasıta sürücülerine özel olarak düzenlenen “Petrol Ofisi MAXIMUS 10W-40 Roadshow 2013” kapsamında yaklaşık 10 bin ağır vasıta sürücüsü ile birebir iletişim kuruldu ve yapılan anketler ile onları daha yakından tanıma fırsatı yakalandı. Roadshow programı kapsamında gerçekleştirilen anket sonuçları da yolun ustalarının Petrol Ofisi MAXIMUS Motor Yağlarını tercih ettiğini bir kez daha kanıtladı.

Türkiye akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lideri Petrol Ofisi eksiltmeyi yüzde 50’ye kadar azaltan özel formüllü MAXIMUS 10W-40 Dizel Motor Yağı Ailesi’ni ağır vasıta sürücülerine bire bir tanıtmak amacıyla düzenlediği Roadshow 2013 Türkiye turunu tamamladı. Petrol Ofisi Madeni Yağlarının “müşteri odaklı” yaklaşımı doğrultusunda yolun ustalarını daha yakından tanımak, talep ve ihtiyaçlarını iyi anlayarak onlara değer yaratan ürün ve hizmetler sunmaya devam etmek için düzenlenen anket çalışmasının sonuçları da oldukça dikkat çekici oldu. Yolun ustalarının yüzde 70’i zorlu çalışma koşullarına rağmen “Yaptığım işi seviyorum” dedi.

AĞIR HAVA ŞARTLARI ve TRAFİK ZORLUYOR

Petrol Ofisi MAXIMUS 10W-40 Roadshow kapsamında yapılan anketin sonuçlarına göre, ağır vasıta sürücüleri ayda ortalama 17.000 kilometre yol yapıyor. Yolun ustaları, kendilerini uzun yolculuklarda en çok zorlayan konuların ağır iklim şartları, yol koşulları ve trafik olduğunu belirtiyorlar.  Özellikle İstanbul’da kamyonlar için uygulanan sınırlı trafik saatleri ve sonrasında yaşanan trafik yoğunluğundan şikâyet ediliyor.

YOLUN USTALARI PETROL OFİSİ MAXIMUS DİZEL MOTOR YAĞLARINI TERCİH EDİYORLAR

Ankete katılanların motor yağı kullanım alışkanlıkları incelendiğinde ise; ağır vasıta kullanıcılarının marka tercihinde ilk sırayı Petrol Ofisi MAXIMUS dizel motor yağlarının aldığı görülüyor. Ağır vasıta şoförlerinin çoğunluğu, motor yağı marka tercihinde sanayilerdeki “ustaların tavsiyesi”nin etkili olduğunu söylerken yağ tercihinde ”kalite” ve “yağ eksiltmeme” kriterlerinin de önemli olduğunu belirtiyorlar. Yolun ustalarının motor yağı markası tercihinde fiyat , motor koruma ve performans kriterleri de öne çıkıyor.

AĞIR VASITA PARKI GENÇLEŞİYOR

Anketin bir diğer dikkat çekici sonucunu ise gençleşen ağır vasıta parkı oluşturuyor. Verilere göre, araçların yaklaşık 4’te 3’ünün 2000 yılı ve üzeri modellerden oluştuğu ortaya çıkarken sürücülerin önemli bir çoğunluğunun araçlarında 15W-40 vizkoziteli motor yağı kullandığı görülüyor. Diğer yandan 20W-50 vizkoziteli ürünlerin kullanımında ciddi düşüş yaşandığı; 10W-40 ürünlerin ise kullanımının arttığı dikkat çekiyor.

SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) donanımlı Euro IV ve Euro V tüm dizel araçlarda emisyon standartlarına uyum sağlamak amacı ile kullanılması gerekli olan çevre dostu ‘adblue’ solüsyonlarının ise kullanımının henüz oldukça sınırlı olduğu görülüyor. .

YOLLARIN USTALARI EVLERİNE HASRET

Anket sonuçlarına göre, ağır vasıta şoförleri ayda ortalama sadece iki kez evlerine uğrayabiliyorlar. Katılımcıların yüzde 30’u ise ayda bir ya da daha az sıklıkla evlerine gidebiliyorlar.

Özel tasarlanan eğitim tırı ile bir ay boyunca kamyon garajları, kamyon kooperatifleri, otobüs terminalleri, Petrol Ofisi istasyonları ve MAN Yetkili Servisleri olmak üzere 22 ilde 25 noktanın ziyaret edildiği Roadshow ile eş zamanlı olarak yola çıkan Gerilla araçları da 30 ilde 200 sanayi sitesindeki ağır vasıta noktalarına ziyaretlerde bulundu. Petrol Ofisi’nin motor yağı teknolojisinde ulaştığı son nokta hakkında bilgilendirilen ağır vasıta sürücüleri; araç kullanımında maksimum performans, koruma ve tasarruf için püf noktalarını öğrendiler. Ayrıca GÜSEM işbirliği ile hazırlanan Güvenli Sürüş Eğitim Filmi ile yollardaki güvenlikleri için uymaları gereken kurallar konusunda bilgilendirilen yolun ustaları, interaktif oyun ve aktivitelerle de keyifli saatler geçirdiler. Bu kapsamda toplam 18.500 km yol kat edilirken, yaklaşık bir ay süren etkinlik boyunca toplamda 10 bin sürücüyle bire bir iletişim kuruldu.

Petrol Ofisi MAXIMUS 10W-40 Ailesi:  Eksilmeyi % 50*’ye Kadar Azaltan Formül!

Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi (POTEM) tarafından, özel katkı maddelerinde uzmanlaşmış dünyanın önde gelen global firmaları ve araç üreticileri işbirliğiyle yapılan kapsamlı AR-GE faaliyetleri sonucunda, ağır vasıtalara özel yeni nesil MAXIMUS 10W-40 ürün ailesi geliştirildi. “Eksiltme kontrollü formülü” ve sentetik teknolojisiyle MAXIMUS 10W-40 ürün ailesi en ağır şartlara dayanarak, maksimum koruma ve tasarruf sağlıyor.

Petrol Ofisi MAXIMUS 10W-40 ailesinin eksiltmeyi yüzde 50’ye* kadar azaltan formülü sayesinde ağır vasıta sürücüleri, araçlarının yağını daha az kontrol etme ihtiyacı duyuyorlar. Kullanım boyunca ekleme miktarını da yarıya düşürerek daha rahat bir sürüş keyfi yaşarken, tasarruf sağlamaları da mümkün oluyor.

* ACEA (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles – Avrupa Araç Üreticileri Birliği) E6/E7 0M501LA test standart limitlerine göre (MAXIMUS 10W-40 ve MAXIMUS LA 10W-40)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Allison Atık Toplama Faaliyetlerinde Yenilikçi Bir Rol ÜstleniyorÖnceki Haber

Allison Atık Toplama Faaliyetlerinde Ye...

Anadolujet Deniz Ve Kültür Turizmi Arasında Köprü OlacakSonraki Haber

Anadolujet Deniz Ve Kültür Turizmi Arası...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar