darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

YOLDA KALMAMAK İÇİN AKÜ BAKIMINIZI YAPTIRMAYI UNUTMAYIN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YOLDA KALMAMAK İÇİN AKÜ BAKIMINIZI YAPTIRMAYI UNUTMAYIN
Abone ol
Havanın iyice soğumaya başlaması, araçların kış bakımını yaptırma zamanının geldiğini gösteriyor. Energizer, araç sahiplerini akü bakımı ihmal etmemeleri konusunda uyarıyor.

Dünyanın en büyük otomotiv marş aküsü imalatçılarından Johnson Controls’ün markalarından biri olan ve Türkiye’de de Brisa güvencesiyle satışa sunulan Energizer, havaların giderek soğuduğu bugünlerde araç sahiplerini ‘akü bakımı’ konusunda uyarıyor. Araçların marş motoru, ateşleme, far, radyo gibi elektrikle ilgili tüm fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlayan akülere, mutlaka düzenli olarak bakım yapılması gerekiyor.

 

Akü bakımının ihmal edilmesi halinde, kış koşullarında yolda kalma ve trafik kazası gibi risklerin artacağını belirten Johnson Controls’den Energizer Akü Uzmanı Dr. Eberhard Meissner, araç sahiplerine şu tavsiyelerde bulundu:

 

  • Aküler düzenli olarak test edilmelidir. Araç sahipleri, araçlarını servise götürdüklerinde akülerinin test edilmesini talep edebilirler. Servis sağlayıcılar, bu hizmeti çoğunlukla ücretsiz sunarlar.
  • Akü kapağını ve kutup başlarını anti statik bir bezle temizlemek önemlidir. Bu, kutup başlarıyla temasta olan kalıntılardan istenmeyen elektrik boşalımını önler.
  • Bu işlemle birlikte, kutup ucu penseleri de gözden geçirilmeli, gerekirse sıkarak kesintisiz bir elektrik bağlantısı olduğundan emin olunmalıdır.
  • Aküyü daha iyi doldurmak için araçlar daha uzun mesafelerde kullanılmalıdır. Kısa mesafe sürüşlerde akü tamamen dolmaz, bu yüzden arıza riski artar. Bunun nedeni arka cam ısıtıcıları, koltuk ısıtma ve fanlar gibi çok fazla enerji kullanan özelliklerdir (özellikle trafik ışıklarında beklerken veya trafikte sıkıştığınız zaman).

 

 

Aküleri mutlaka yetkili servisler değiştirmeli

 

Akü değiştirme işleminin gelişen teknolojiyle birlikte daha karışık bir hale geldiğine dikkat çeken Dr. Eberhard, bu işlemin mutlaka yetkili servisler tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Dr.Eberhard, “Birkaç yıl önce akü değiştirme işlemini kolaylıkla her kullanıcı kendisi yapabilirdi. Şimdiyse komplike araçlardaki elektrik sistemleri, konfor, eğlence ve Start-Stop gibi çevre dostu teknolojiler araç sahiplerinin akülerini kendilerinin değiştirmesini zorlaştırıyor. Bir aküyü doğru bir şekilde değiştirmek için sıklıkla özel aletler ve uzmanlık gereklidir. Örneğin; yeni sistemdeki birçok araçta, değiştirdikten sonra yeni akünüzü bir sisteme kaydetmeniz gerekir ki, bu da karmaşık bir işlem olabilir. Akünüz ve aracınızın bilgisayar sistemi arasındaki elektrik akımı bozulursa, bu araç kontrol birimlerinde ve elektronik donanımlarda veri kaybına yol açabilir. Radyolar ve pencereler gibi elektronik bileşenlerin yeniden programlanması gerekebilir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAR KÖRLÜĞÜNE DİKKATÖnceki Haber

KAR KÖRLÜĞÜNE DİKKAT

BUDGET’LA YOLA SIKI TUTUNUNSonraki Haber

BUDGET’LA YOLA SIKI TUTUNUN

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar