İstanbul
DOLAR32.576
EURO34.7536
ALTIN2491.6

“Yol Çalışmaları Kentin Çehresini Değiştirdi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Yol Çalışmaları Kentin Çehresini Değiştirdi”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, basın mensupları ile yaptığı şehir turunda, Akdeniz Oyunları kapsamında kullanılacak yeni açılan yollar ile mevcut yollarda yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Önce Çağdaşkent, Halkkent ve Korukent mahallelerinden geçen caddelerin asfaltlama çalışması hakkında bilgi veren Başkan Macit Özcan, “Toroslar Bölgesi içinde 10 kilometreyi aşan bir asfaltlama ve kaldırım çalışması yaparak hizmete sunduk. Akdeniz Oyunları’nda kullanılacak olan tesislere ulaşımın kolayca sağlanabilmesi için ayrıca mavi çizgi uygulaması yaptık. Öte yandan Kuvay-i Milliye Caddesi’ni eski çöp alanından başlayarak Hastane kavşağına kadar tamamen asfaltladık.” dedi.

Yeni otobüs terminalinin yapılacağı alanı da basın mensuplarına gezdirdi

Başkan Macit Özcan, “280 dönümlük bir alanda yeni otobüs terminali için çalışmalarımızı başlattık. 40 perondan oluşan ve direk otobana bağlanacak olan yeni otogarı tahminen 2014 yılının Şubat veya Mart ayında hizmete sunmayı planlıyoruz. Ayrıca otobüs terminalinin hemen yan tarafında yer alan eski çöp alanı da rehabilite edilerek, sosyal ve spor alanı olarak hizmete girmiştir.” dedi.

Gezinin ikinci bölümünde Yenişehir Bölgesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Macit Özcan, “Okan Merzeci Bulvarı’nı, Toroslar Anıtı’ndan Üniversite Kavşağı’na kadar çift yönlü olarak asfaltladık. Sırasıyla Üniversite Yolu, İstemihan Talay Bulvarı, 34. Cadde, 32. Cadde, 17. Cadde, 19. Cadde ve 21. Cadde’nin asfaltlama, orta refüj çalışması, ışıklandırma ve kaldırım çalışmalarını tamamladık. Yenişehir Bölgesi’nde yoğunlaşan spor tesislerine bağlanan her yolun asfaltlama işlemi sona erdi. Şu an üzerinde bulunduğumuz 34. Cadde, Mersin Arena Stadyumu’na giden yol olmanın yanı sıra,  Mersin’i otobana bağlayan bir yol özelliği taşımaktadır.” dedi.

2. Çevre Yolu’nun devamı niteliğindeki yol çalışmasını da gazetecilere gezdiren Başkan Macit Özcan, “Bu yolun asfaltlama çalışmaları devam etmektedir. 2 Kilometre uzunluğundaki bu yol ileride köprüyle bağlandı ve yaklaşık 3 ay sonra bu çalışma da tamamlanarak Mezitli Deresi’nden kuzeye doğru uzatılacak ve otobana bağlanacak.” dedi.

Bilgilendirme gezisinin sonunda gazetecilerle birlikte öğle yemeği yiyen Başkan Macit Özcan, “Sizlere bu gezi kapsamında gösterdiğim tüm yolların çalışması, Akdeniz Oyunları kapsamında bizim tarafımızdan yapılmıştır. Oyunların Mersin’e gelmesi için verdiği teminat ve bu spor tesisleri için ben Sayın Başbakan’a defalarca teşekkür ettim ve şu anda da ediyorum. Ancak kendilerinin bu oyunlar kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ni görmemesi ve bize bir teşekkürü bile çok görmesi, bizleri kırmış ve incitmiştir. Yine de hizmetlerimizin basın mensupları ve değerli halkımız tarafından takdir edilmesi bizim için büyük bir gurur kaynağı olmuştur.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aliağa Belediyesi'nden Temizlik Filosuna TakviyeÖnceki Haber

Aliağa Belediyesi'nden Temizlik Filosuna...

Durmak Yok 'Yol'a DevamSonraki Haber

Durmak Yok 'Yol'a Devam

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar