darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

YHT TÜRKİYE\'Yİ SARIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YHT TÜRKİYE\'Yİ SARIYOR
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) T-9 tünel açılışı için Yozgat`a geldi.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi\'nin maliyetinin Marmaray\'dan daha fazla olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

\"Marmaray’ı hepimiz biliyoruz. Marmaray, dünyanın en prestijli ve en muhteşem projesi. Bu proje, Marmaray’dan daha pahalı bir proje. Yozgat’ın önemini buradan anlayabilirsiniz. 7,5 milyarlık bir projeden söz ediyoruz. Marmaray ise 7 milyar lira. Dolayısıyla Marmaray’dan daha pahalı bir yatırımı Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu topraklarına yatırıyor. Sadece İstanbul’a yatırım yapılmıyor. Türkiye’nin her karış toprağında yollar, havaalanları, demiryolları gibi her türlü hizmeti hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan gerçekleştiriyoruz. Bugün Amerika’da bile hızlı tren yok. İngiltere\'de yok ama Türkiye’de hızlı tren hayali AK Parti hükümetleri döneminde gerçeğe dönüştü. Bugün bu önemli adımlardan birini Akdağmadeni Tüneli ile beraber gerçekleştirmiş oluyoruz. Projeyi, inşallah 2018 yılının sonuna kadar bitireceğiz. Allah’tan büyük bir mani gelmezse projeyi bütün gücümüzle çalışarak bitireceğiz.\"

\"Akdağmadeni Mevkii T-9 Tünelinin Işığa Kavuşturulması Töreni\"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yozgat-Akdağmadeni arasındaki yüksek hızlı tren (YHT) şantiyesinde düzenlenen Akdağmadeni Mevkii T-9 Tünelinin Işığa Kavuşturulması Töreni\'nde yaptığı konuşmada, Yozgat ile Sivas arasında tarihi bir an yaşadıklarını belirterek, Türkiye\'de hızlı tren hatlarının üzerinde bulunan en uzun tünelin ışıkla, aydınlıkla buluşmasına şahitlik ettiklerini söyledi.

Proje fikrinin nasıl doğduğunu anlatan Yıldırım, \"Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren projesi iktidara geldiğimiz ilk günlerde AK Parti\'nin kurucusu genel başkanımız Türkiye\'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gün Ankara\'dan Sivas\'a giderken \'niye tren Yozgat\'ı atlıyor, güneyden Kayseri üzerinden gidiyor. 200 kilometre niye bu yolu fazladan seyahat ediyoruz, 6 saat geçiyor. Bunun bir kolayı yok mudur nedir sebebi?\' dedi. Biz hemen talimatı aldık ve başladık çalışmaya\" diye konuştu.

Önce işin incelemesini yaptıklarını dile getiren Yıldırım, \"Dağları görünce yolumuzu değiştirmişiz, vadileri görünce boyun eğip tren yolları yapmışız ama artık Allah\'a şükür, Türkiye\'nin imkanları geniş, teknolojileri gelişmiş, şimdi dedik ki biz dağlara boyun eğmeyiz, dağlar bize boyun eğer. İşte gördüğünüz gibi 5 kilometreyi aşan tüneli kısa sürede yapıp Ankara-Yozgat-Sivas hızlı treninde sona doğru bir adım daha yaklaştık. Yozgatımıza, Sivasımıza hayırlı olsun\" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARSAN’DAN TÖHOB’A DESTEKÖnceki Haber

KARSAN’DAN TÖHOB’A DESTEK

TRAVEGO\'YU KİM BEĞENDİSonraki Haber

TRAVEGO\'YU KİM BEĞENDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar