İstanbul
DOLAR32.5364
EURO34.9299
ALTIN2434.4

Yeni Yıla Yeni Tramvaylar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Yıla Yeni Tramvaylar
Abone ol
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çin Halk Cumhuriyeti’nden alınan tramvaylardan ilki, yapılan törenle hizmete girdi.

Raylı sistem Gar istasyonundaki törende tramvayı hizmete sokan kurdeleyi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Vakisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Ak Parti Samsun 
İl Başkanı Fuat Köktaş birlikte kestiler. 

Çin’den 5 adet alınan tramvaylardan ilki, bu ayın başında Samsun’a dünyanın en büyük kargo uçağı ile gelmişti. Gerekli montajları, test sürüşleri ve kontrolleri yapılan tramvay böylelikle yılın son günü Samsunluların hizmetine sunuldu.  Toplam 5 adet satın alınan ve diğer 4 tanesinin de önümüzdeki aylarda Samsun’a gelerek hizmete başlaması öngörülen trenler, şu anda çalışan trenlerden yaklaşık 9 metre daha uzun ve 287 yolcu taşıyan önceki trenlere göre 355 yolcu kapasitesiyle 68 yolcu daha fazla taşıyabiliyor.

Açılış öncesi konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugün SAMULAŞ sisteminde çalışmakta olan 16 tane tren ile biz günde 60 bin yolcu taşıyabiliyorduk. 60 bin yolcunun üzerinde bir taleple karşı karşıya kalınca da vatandaşlarımız özellikle trenlerdeki sıkışıklığı bize iletince biz de günlük yolcu taşıma kapasitemizi 80 bine çıkartmayı amaçlayan yeni bir sistem satın aldık. Bu sistemin ilk trenini bugün burada hizmete sunacağız. Şu anda üretimi devam eden diğer 4 trenimizde geldiğinde raylı sistem çok daha konforlu bir şekilde hizmetini devam ettirecek. Samsunlu hemşerilerimize 2014 yılı için bir yeni yıl hediyesi olarak bu sistemi açıyoruz. Yeni yıla yeni tramvayımızla giriyoruz.” dedi.

İlk resmi ziyaretini memleketi Samsun’a yaptığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da tören sırasında yaptığı konuşmada, “Dünyanın en büyük kargo uçağı ile ülkemize getirilen ve bugün itibariyle hizmete girecek olan ve toplu taşımayı rahatlatacak olan tramvayın hizmete alımı aşamasındayız. İnşallah 2014 yılı hepimiz için huzura, sağlığa ve güzelliğe vesile olur. Sevdiklerimizle ve ailemizle inşallah huzurlu ve mutlu bir yıl geçiririz. Bu dileklerle ben de bakanlığımın ilk resmi ziyareti olan memleketim Samsun’da inşallah hayırlara vesile olacak bu hizmetin kurdelesini keseceğim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar yapıldı ve kurdele kesilerek tramvay hizmete sunuldu. 

Açılışın ardından tramvaya binen Bakan Kılıç ve beraberindekiler, bir süre yolculuk yaptı. Vatman koltuğuna oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tramvayı Gar İstasyonu’ndan Opera İstasyonu’na kadar getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kesintisiz Ulaşıma Engel KalmadıÖnceki Haber

Kesintisiz Ulaşıma Engel Kalmadı

Anadolu Bilet Bir Kez Daha Mercedes DediSonraki Haber

Anadolu Bilet Bir Kez Daha Mercedes Dedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar