İstanbul
DOLAR32.5883
EURO34.8303
ALTIN2415.6

Yeni Terminal Binası Hizmette

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Terminal Binası Hizmette
Abone ol
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin en görkemli otobüs terminalleri arasında yer alan Şehirlerarası Otobüs Terminali faaliyete başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, hizmete girdi. Şehrin Kuzey Çevreyolunda 57 dönüm arazi üzerine kurulan Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, 10 milyon TL’ye mal oldu. 18 dönüm yeşil alana sahip olan yeni terminal binasında 8 bilet satış noktası, 2 kafe ve 1 lokanta bulunuyor. Kapalı garajları, 29 peronu, yıkama-yağlama ünitesi, 27 araçlık taksi durağı ve 76 araçlık otoparkı bulunan terminal binası, modern mimari kullanılarak tasarlandı. Havaalanlarında yer alan güvenlik noktalarını da barındıran yeni terminal binası, vatandaşların huzur, güven ve konforu düşünülerek dizayn edildi.

“Her şey güzel bir Erzurum için”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, bir yatırımı daha şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Küçükler, şehrin yatırımlarla daha modern bir görünüme kavuştuğunu ifade etti. Küçükler, “Erzurum’da uzun bir süre kullanılan mevcut otogarın fiziki ve sosyal durumu bizi yeni bir yatırım oluşturmaya yönlendirdi. İhtiyaçlara cevap veremeyen mevcut terminal binasıyla ilgili vatandaşlarımıza daha estetik, işlevi yüksek ve konforlu bir otogar yapma kararı aldıktan sonra ‘Bismillah’ diyerek yeni projemizi hayata geçirdik. Şuan itibariyle hizmete giren yeni terminal binamız kullanılmaya başlandı. Bu yatırımımız, Erzurum’a yakışan bir terminal binasını olarak vücut buldu. Yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayacak olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

“Ulaşım hizmetleri en büyük önceliğimiz”

Şehirlerarası ulaşımda kentlerin adeta vitrini konumunda olan terminal binalarının önemine dikkati çeken Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, “Erzurum’da ulaşım hizmetlerine yepyeni ve çağdaş bir vizyon kazandırdık. Terminal binaları kentlerin modern hüviyetleri gibidir, birer ayna konumundadır. Bu binalar estetik ve işlevi yüksek olan özelliklere sahiptir. Biz de bu düşünceden hareketle her türlü ihtiyaca cevap veren bir terminal binası oluşturduk. Çalışmalarımızda emeği geçenlere,  yüklenici firmanın yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sahura Kadar Yol ÇalışmasıÖnceki Haber

Sahura Kadar Yol Çalışması

Halk Ulaşım Dergisi Temmuz Sayısını İnceleyebilirsinizSonraki Haber

Halk Ulaşım Dergisi Temmuz Sayısını İnce...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar