İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Yeni Taksi Durakları Hizmete Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Taksi Durakları Hizmete Açıldı
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK yeni Taksi Duraklarını hizmete açmaya devam ediyor. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü (TUHİM) ile koordineli yürütülen projede oluşturulacak Çağrı merkezi ile taksi yönlendirilecek.

Ulaşım hizmetlerinde koordinasyonun sağlanması ve şehir içi trafiğinde yoğunluğa sebep olan Taksilerin sistemli bir yapıya kavuşturulması amacıyla hazırlanan proje yaygınlaştırılıyor

Kentin iki yakasında bulunan mevcut duraklara Taksim Çiçekçiler, Kazlıçeşme Marmaray, Yenibosna ve Yenikapı Marmaray’ında aralarında olduğu yeni hizmet noktaları eklendi.500 kapasiteye sahip toplam  43 durak vatandaşlara hizmet veriyor. El Terminallerinin yanı sıra modern ve teknolojik altyapı imkânlarının da kullanıldığı projede, hizmet kalitesini düşüren tüm unsurlar yenilenirken, eğitimli personeller vatandaşlara hizmet veriyor..

Çağrı merkezi ile zamanında hizmet

Yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak 134 no’lu çağrı merkeziyle aranılan noktaya en yakın yerden taksi yönlendirilecek. Taksilerin trafiğe girmesi engellemek ve yaşanan yoğunluğun önüne geçmek amacıyla da yolcunun bırakıldığı en yakın noktadaki duraklar kullanılacak.

Vatandaşlar Taksi çağırma butonlarının yanı sıra telefon internet vb. akıllı sistemleri kullanılarak da taksi isteyebilecekler. İstenilen noktaya en yakın yerden yönlendirilecek taksi GPRS sistemiyle takip edilerek yolcu ve sürücü güvenliği kontrol edilecek.Aynı zamanda kredi kartı ve İstanbul kart gibi seçenekler sunularak taksi ücreti ödemek kolaylaştırılacak.

Taksi duraklarının toplu ulaşım noktalarına yakın yerlerde hizmete açılmaya devam ettiğini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “’Modern Taksi Durakları’’ projesi ile trafik akışına katkı sağlarken, İstanbullulara hızlı ve kaliteli taksi hizmeti sunuyoruz. Taksi şoförleri ve yolcu güvenliğinin üst düzeye çıkarılması amacıyla Çağrı Merkezi’ni de hizmete açacağız”  dedi.

Son dört yılda mevcut durakları kullanan taksiler yaklaşık 5 milyon İstanbulluya hizmet verdi. Taksi Durakları sürücü ve yolcu güvenliği, trafik kaynaklı stres ve gürültü kirliliğini azaltılması, yakıt maliyetinin düşürülmesi ve çevre kirliliğinin azaltılması gibi katkıları sağlıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otobüs Durağına Park Etmek El YakacakÖnceki Haber

Otobüs Durağına Park Etmek El Yakacak

Michelin’in Kampanyası Kazandırıyor!Sonraki Haber

Michelin’in Kampanyası Kazandırıyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar