darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4

Yeni Otobüs Hatları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Otobüs Hatları
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmete alınacak Marmaray’a entegrasyonu sağlayacak yeni otobüs hatları oluşturdu.

 

İETT'nin Marmaray’ı kullanacak İstanbullular için oluşturduğu yeni hatların tanıtım toplantısı Kazlıçeşme Otobüs Peron Alanında yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu ve İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın düzenlediği toplantıda İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu ile İBB Bürokratları da yer aldı.

Toplantıda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu Marmaray’ın Kadıköy Ayrılık Çeşmesi İstasyonu’ndan dalarak Kazlıçeşme İstasyonu’ndan yüzeye çıktığını belirterek, “Kartal-Kadıköy metrosu çalışmaya devam ediyor. Marmaray ile Ayrılık Çeşmesi’nde entegre oluyor. Ortak istasyonları var. Marmaray denizi geçtikten sonra Yenikapı’da istasyonu var. Oradan da hem İDO ile hem de Havaalanı ve Başakşehir metrosu ile entegre oluyor. Bu Başakşehir Metrosu ile entegrasyonu İETT’nin ring seferleriyle geçici olarak sağlanacak. 2-3 ay içerisinde bizim Yenikapı bağlantısı yapıldıktan sonra da doğrudan Başakşehir’e kadar gidilecek. Yine buradan Taksim istikametine otobüsler mevcut. Taksim metrosuna oradan da Hacıosman’a kadar ulaşılabilecek” diye konuştu.

Marmaray açıldığında ilk etapta Yenikapı’da 220-300 bin arasında yolcu beklendiğini anlatan Muzaffer Hacımustafaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yenikapı’da ve Kazlıçeşme’de Marmaray’dan inen yolcularımızın şehrin muhtelif yerlerine toplu taşıma araçlarıyla sorunsuz ulaşımını sağlayacağız. Yayalar için de sirkülasyon alanları, yönlendirme tabelalarımız mevcut. Yolcularımızın bir sıkıntı yaşamayacağını ümit ediyoruz. Ayrıca burası bizim yeni oluşturulan ulaşım ana planında transfer merkezi dediğimiz önemli bir aktarma merkezi. Marmaray şimdi buraya kadar geliyor. 2 sene içinde Halkalı’ya kadar gidecek. Şimdilik buraya gelen yolcularımızın şehrin Topkapı-Edirnekapı metro hatlarına metrobüse erişimini sağlayacak hatlar konuldu. Ayrıca Zeytinburnu, Merter’e yeni otobüsler konuldu. Bunların tarifeleri Marmaray’ın sefer aralığına göre yapılacak. 10 dakikada bir düzenlenecek. Otobüslerimizin sayısının şimdilik yeterli olacak. Yolcu arttıkça otobüslerin de sayısı artacak.”

Bir soru üzerine Kazlıçeçme’den Sirkeci’ye kadar yüzeyde var olan banliyö istasyonlarının kapatılacağını açıklayan Muzaffer Hacımustafaoğlu, “İBB olarak bizim 2019’a kadar yapacağımız Yenikapı’dan İncirli’ye gidecek raylı sistem hattımızın Cerrahpaşa Hastanesi’nde bir istasyonu olacak. Kullanılmayacak yüzeyde kalan banliyö hatlarının ne olacağı konusunda da proje çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Amaç Marmaray ile tam entegrasyon…

 

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da hatlar arası, bilet entegrasyonu ve ücret tarifesi açısından önemli bir çalışma yaptıklarına dikkat çekerek, 150 yıllık Marmaray rüyasının gerçekleşmesi için her türlü katkıyı sunmaya gayret ettiklerini söyledi. “Hedeflediğimiz en önemli unsur vatandaşların memnuniyetidir. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar neticesinde 181 otobüs hattı ile Marmaray’ı entegre ediyoruz. 1419 otobüs ve 8722 seferle de Marmaray’ın aktif işletilebilmesi için hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diyen Hayri Baraçlı, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Otobüsleri belirlerken vatandaşlarımızın yolculuklarını kolaylaştıracak 5 yeni güzergah belirledik. Belirlenen güzergahlardan Yenikapı-Aksaray Hattında 10 dakikada bir sefer gerçekleştireceğiz. Diğer hatlar ise, Halkalı-Yenikapı, Zeytinburnu Metro-Kazlıçeşme, Cevizlibağ-Kazlıçeşme ile Yenibosna Metro-Kazlıçeşme. Yoğunluğun bu hatlarda olacağını tahmin ediyoruz. Şu anda araç sayımız 30, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda bu sayı artacak.”

Bu hatlar ve metrobüs ile ilgili güzergah entegrasyon çalışmalarının devam ettiğini, bu kapsamda Bakırköy İDO İskelesi, Cevizlibağ Tramvay İstasyonu ve metrobüs istasyonları ile entegre hat çalışmalarımız sürdüğünü anlatan Baraçlı, şunları kaydetti;

“Marmaray’ın yolcu kapasitesi arttıkça araç ve sefer sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Entegrasyonu sağlarken bütün hatlarla ilgili iyileştirme çalışmalarını da gerçekleştireceğiz. Özellikle 24 saat hizmet veren metrobüs ile Marmaray’ı entegre ederek vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst düzeye taşımayı amaçlıyoruz. İBB ile birliktetToplamı 6 bini bulan İETT, Otobüs AŞ ve Halk Otobüslerinin Marmaray’a entegrasyonu sağlayacak bir model üzerinde de çalışıyoruz. Marmaray’ın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanlığımıza ve İBB Başkanımız Kadir Topbaş’a teşekkür ediyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliç Metro Köprüsü Ocak Ayında AçılacakÖnceki Haber

Haliç Metro Köprüsü Ocak Ayında Açılacak

Asırların Projesi HizmetteSonraki Haber

Asırların Projesi Hizmette

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar