darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3396
EURO35.1912
ALTIN2245.1

YENİ CONECTO KAYSERİ ESNAFIYLA BULUŞTU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YENİ CONECTO KAYSERİ ESNAFIYLA BULUŞTU
Abone ol
50 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Mercedes-Benz Türk, sektörün ve müşterilerin yanında olmaya devam ediyor. Şirket, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği şehiriçi otobüs modeli Conecto’yu geçtiğimiz aylarda tamamen yeniledi. Ankara’da bulunan kamu kurumları ve halk otobüsü işletmecilerine yenilenen Conecto modelini daha yakından tanıtmak amacıyla 15 Şubat tarihinde Kayseri Otobüs Terminali’nde bir etkinlik düzenleyen Mercedes-Benz Türk gün boyunca 500 kişiyi ağırladı.

Yeni Euro 6 motoru, reküperasyon modülü ve ileri teknolojisi ile yakıt ekonomisinde sınıfının standartlarını belirliyor. Tam alçak tabanlı bir otobüs olan Conecto’da körüklü ve solo olmak üzere iki farklı kasa tipi ile Doğalgaz ve Dizel motor seçenekleri bulunuyor:

- Conecto Solo dizel: Euro 6, 220 kW (295 BG) gücündeki yeni OM 936 motor,

- Conecto Körüklü dizel : Euro 6, 265 kW (355 BG) gücündeki yeni OM 470 motor,

- Conecto Solo CNG: 222 kW (298 BG) gücündeki Mercedes-Benz OM 936 G motor,

- Conecto Körüklü CNG : 222 kW (298 BG) gücündeki Mercedes-Benz OM 936 G motor.

Mercedes-Benz mühendisleri tarafından geliştirilen düşük emisyon değerli yeni nesil motor, daha fazla yakıt tasarrufu sunuyor. Sadece yeni Conecto otobüslerinde bulunan reküperasyon (geri kazanım) modülü sayesinde otobüsün depoladığı enerji ilave yakıt tasarrufu olarak geri dönüyor. Yeni Conecto, AdBlue ve motor yağı tüketiminde de önemli ölçüde azalma sağlıyor. Yeni Conecto’nun renkli gösterge ekranlı yol bilgisayarı sayesinde anlık yakıt tüketimi ve seyir bilgileri kolaylıkla takip edilebiliyor ve yakıt tüketim miktarı hesaplanabiliyor.

Yeni B2E (Bus Electric Electronic) teknolojisi ile teknik altyapısı tamamen değişen yeni Conecto, güçlü yeni Euro 6 motoru ile çok daha ekonomik. Bunun yanısıra kullanımı kolay kontrol üniteleri ile kumanda ediliyor. Araçtaki kablo sayısı azaltılarak arıza olasılığı en düşük seviyeye indirilirken aracın ağırlığının azaltılması da yakıt tasarrufuna ek katkı sağlıyor. Arıza durumunda, sorunun ne olduğu renkli ekranda görsel ikonlarla açıklamalı olarak gösteriliyor ve hızlı bir şekilde çözülmesine olanak sağlanıyor.

Yolcu İçin En Üst Düzeyde Konfor

Yeni Conecto Solo hem sürücüsüne, hem yolcusuna en üst düzeyde konfor sunuyor. Genişleyen iç hacmi sayesinde ve 3.120 mm yüksekliği ile ferah bir yolcu ortamı sunuyor. Yeni Conecto otobüsün içinde bulunan ve aracın her alanını görebilen kameralar, engelli erişimine uygun giriş rampası, yana yatma fonksiyonu, 3 adet basakmaksız kapı, çocuk arabası ve tekerlekli sandalye için özel ayrılmış emniyet kilitli park yeri ve tek parça halindeki panoramik camları ile en üst düzeyde yolcu konforu sağlıyor. Patenti Mercedes-Benz Türk’e ait olan yeni nesil havalandırma konsepti ile aracın içi artık daha havadar. Aracın ağırlığını azaltarak yakıt tasarrufu sağlayan bu sistem aynı zamanda klimanın verimini arttırarak daha iyi soğutmasını sağlıyor.

Konforlu Sürüş İçin Yeni Teknolojiler

Yeni tasarlanan kokpit, modern gösterge paneli ve renkli ekran sürücüsüne hem modern bir atmosfer, hem de rahatlık sunuyor. Ergonomik kokpitle uyumlu tasarıma sahip, erişimi kolay butonlar, sürücünün tüm kontrolü ellerinin altında tutmasını sağlıyor. Direksiyon üzerindeki çok fonksiyonlu düğmelerle, anlık ve ortalama yakıt tüketiminin takip edilebildiği yol bilgisayarı kumanda ediliyor. Yeni Conecto’da bulunan 7 adet kamera ile araçtaki tüm noktalar rahatlıkla gözlemlenip kaydedilebiliyor ve 8 kanallı kayıt cihazı ile takip edilebiliyor. Geri vites devreye girdiğinde otomatik olarak ekrana yansıyan arka kamera görüntüsü araç kullanımını çok daha güvenli ve rahat hale getiriyor.  Bunun yanında 2 adet monitör sayesinde de güzergah bilgileri yolculara aktarılabiliyor. Yeni Conecto’nun şoför kabini talebe göre yolcu kısmından ayrılabiliyor.

Aktif Ve Pasif Güvenlik Sistemleri İle Sınıfının Öncüsü

Geniş kapsamlı aktif güvenlik paketi ile donatılan yeni Conecto, dört tekerlekte de disk frene sahip. Aracın standart donanımında bulunan ABS (Anti Blokaj Sistemi), ASR (Anti Patinaj Sistemi) ve EBS (Elektronik Fren Sistemi) seyir güvenliğini sağlıyor. Otomatik şanzımana entegre 5 kademeli retarder, aracın fren sistemi ile birlikte sarsıntısız yavaşlamasını sağlıyor ve fren mesafesini kısaltıyor, fren balatasıömrünü uzatıyor. Yeni Conecto’nun yenilikçi ve hafifletilmiş karoseri sayesinde boyutlarındaki artışa rağmen artık daha düşük ağırlığa sahip. Mercedes-Benz mühendisleri tarafından geliştirilmiş olan yeni karoseri yapısıyla 2018 yılında geçerli olacak kanunlara şimdiden uyum sağlanıyor. Yenilikçi karoseri yapısı, üst gövdenin bir kaza durumunda garanti etmesi gereken “hayatta kalma alanını” sağlıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Fabrikası’nda üretilen ve kullanıcısına en üst düzeyde güvenlik, konfor, ergonomi, güç / performans sunan şehiriçi otobüsü yeni Conecto, ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları yerine getiriyor. En üst düzeydeki sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine uygun olan yeni Conecto, kataforez daldırma boya tesisinde gördüğü işlem sayesinde korozyona karşı en son teknolojiyle korunuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YÖNERGEDE MUTLU SONÖnceki Haber

YÖNERGEDE MUTLU SON

ÖZULAŞ EĞİTİMLE FARK YARATIYORSonraki Haber

ÖZULAŞ EĞİTİMLE FARK YARATIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar