İstanbul
DOLAR32.565
EURO34.9346
ALTIN2439.6

"Yarım Asırlık Rüyayı Gerçeğe Dönüştürüyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Yarım Asırlık Rüyayı Gerçeğe Dönüştürüyoruz"
Abone ol
Başbakan Erdoğan, Kastamonu`nun yarım asırlık bir rüyasını gerçeğe dönüştürdüklerini belirterek, "Bugün, Kastamonu’da, havalimanı dâhil, özel sektör yatırımları dahil, kamu yatırımları dahil, toplamda 261 milyon liralık yatırımı resmen açılışını yapıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kastamonu Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ramazan ayının, ülke, millet, tüm insanlık için, kalıcı bir barışa vesile olmasını diledi.

Kastamonu`ya, 4 Mayıs 2011`de yaptığı ziyareti anımsatan Erdoğan, dönüşte, Ankara yolunda, konvoya yapılan saldırıda şehit düşen polis Recep Şahin`i de rahmetle andı.

Kastamonu`da tarihi bir an yaşandığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Kastamonu`nun, yarım asırlık bir rüyasını gerçeğe dönüştürüyoruz. İşte bir tarafta Kastamonu havalimanı, arkamda da gördüğünüz gibi tüm eserler bugün aynı zamanda bir toplu açılışı da gerçekleştiriyoruz, sadece havalimanı değil" dedi.

Erdoğan, 1959 yılında, Adnan Menderes döneminde, Kastamonu`ya bir havaalanı yapılmak istendiğini ancak her şeyiyle mükellef olmayan bu havaalanının kapatıldığını anlatarak, şunları söyledi:

"1990 yılında, tekrar bir havaalanı açalım dendi ancak birkaç test uçuşu dışında hiç yolcu uçağına şahit olmadı. 1994 yılında tekrar kapatıldı. 2010 yılında, biz havaalanını tekrar ele aldık. Kullanılamaz hale gelmiş olan havaalanını, bu altyapısı dahi olmayan havaalanıyla ilgili adımı atalım dedik ama biz havaalanı değil, havalimanı yapma kararını verdik. İşte şu anda burada Kastamonu Havalimanı var. Gerek terminaliyle gerek apronuyla gerek kulesiyle her şeyiyle mükellef bir havalimanı. Havalimanına gelen yolları inşa ettik. Onlar da hizmet verir durumda. Yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırımla, eski rakamla 100 trilyonluk bir yatırımla havalimanını bitirdik ve işte bugün de resmi olarak açılışını yapıyoruz."

"Kastamonu çok daha hareketlenecek"

Şu ana kadar haftada 4 uçuş yapıldığını aktaran Erdoğan, "Bakanıma da söyledim, bunu her güne çıkarma gayreti verelim, THY yapamayacaksa özel sektörü de gerekirse bunun içine dahil edelim dedik. Çünkü şu an itibarıyla yüzde 75 doluluk oranı var. Yüzde 75 doluluk olduğuna göre Kastamonu çok daha hareketlenecek, yazıyla kışıyla. Öyleyse bunu çok daha verimli hale getirmemiz lazım" diye konuştu.

DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI BİNALİ YILDIRIM’IN KONUŞMASI

Açılışta konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şunları söyledi:

“Biz hizmetleri anlattıkça rahatsız olanlar varmış. Muhalefet rahatsız oluyormuş. Bilirsiniz inşaatlarda şöyle bir tabela vardır. ‘Bu inşaat çalışmaları nedeniyle çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ diye.

Biz o tabelayı Türkiye’de değiştirdik. Milletimiz hizmetin değerini de biliyor, kadrini de biliyor. İşte Kastamonu, yarım asırlık hasretin rüyanın gerçek olduğu anı sizin teşrifinizle büyük bir coşkuyla kutluyor. Başbakanım buranın yapımında emeği geçenler var.

Kastamonu Valiliğimiz ve Devlet Hava Meydanları kısa sürede bu havalimanını hizmete hazır hale getirdi. Görev alan tüm arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ayrıca bölge milletvekillerimize Kastamonu Milletvekillerimize, gerek 22., 23. ve 24. Dönemde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yüklenici firmaya yaptığı titiz çalışmadan dolayı şükranlarımı sunuyor.

Yaptığımız bu havalimanını Kastamonu’ya, insanımıza ve sizlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden kadir gecenizi ve Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Nesil B Segmenti AraçlarÖnceki Haber

Yeni Nesil B Segmenti Araçlar

Maçka Katlı Otoparkı Hizmete AçıldıSonraki Haber

Maçka Katlı Otoparkı Hizmete Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar