İstanbul
DOLAR32.6079
EURO35.0307
ALTIN2417.1

Yakıtta Tasarruf İçin En İyi Alternatif “Elektrikli Araç”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yakıtta Tasarruf İçin En İyi Alternatif “Elektrikli Araç”
Abone ol
Her geçen gün artan benzin ve mazot fiyatları araç kullanıcılarını farklı alternatiflere yönlenmeye zorluyor. Elektrikli araçlar ise bu anlamda konvansiyonel yakıtlı araçlara en iyi alternatif.

Araçların yüzde yüz elektrik enerjisi ile çalışması yakıt maliyeti konusunda %92 gibi bir tasarruf sağlarken aynı zamanda fosil yakıtların ortaya çıkardığı C02 de ortadan kalkıyor. Hem ekonomik hem de çevreci olan bu araçları tercih eden filolar ekonomik olarak giderlerini hafifletirken çevreyi de kirletmiyor.

Benzinli bir araç 100 kilometrede ortalama 8 litre yakıt tüketiyor, yani bugünkü benzin fiyatıyla 39 lira, oysa elektrikli hafif ticari bir araç 100 kilometrede 3.20 liralık elektrik harcayarak 35.80 lira tasarruf sağlıyor. Günlük ortalama 100 km yol kat eden bir araç bir yılda (36000 km) 14,000 liralık yakıt harcarken elektrikli araç 1,152 lira harcıyor. Çevre boyutunda da rakamlar çarpıcı. Fosil yakıtla çalışan bir aracın yerine elektrikli bir aracın kullanılması doğaya salınacak yıllık ortalama 4,7 ton karbondioksitin önüne geçilmesi anlamına geliyor. Bu rakamlar bir de filo bazında düşünüldüğünde ciddi kazanımlar söz konusu oluyor. Türkiye’de bu gerçeği gören firmalar BD Otomotiv’in %100 elektrikli hafif ticari araçlarını tercih ediyor.

Hizmet sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren mevcut müşterilerinin giderleri arasında yakıt ve araç bakımı gibi filo kaynaklı maliyetlerin önemli rol oynadığını belirten BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, “Sunmuş olduğumuz hizmet kapsamında elektrik de dahil, servis maliyeti gibi maliyetlerin tamamını bizim üstleniyor olmamız müşteri tarafında filo maliyetlerinin büyük ölçüde düşürülmesine olanak sağlıyor ve bu da elektrikli araçlara olan yönelimi arttırıyor. Ayrıca diğer önemli bir etken ise kurumsal çevre bilincinin gün geçtikçe önem kazanması ve buna paralel olarak sıfır emisyonlu elektrikli araçların yakıtlı araçlara tercih edilirlik oranının giderek artması olarak değerlendirebiliriz.” şeklinde açıklamada bulundu.

BD Otomotiv’in müşterileri arasında TNT Express, Aras Kargo, PTT, Sürat Kargo, Borusan Lojistik, g2m, Ülker, Diaverum Diyaliz, MNG Kargo, Kühne&Nagel, Oto İsmail gibi farklı sektörlerden öncü firmalar yer alıyor. Mevcut veya yeni projelerinde BD Otomotiv’in elektrikli hafif ticari araçlarını kullanan firmalar bugüne kadar elde ettikleri olumlu deneyimleri sonucunda elektrikli araç filolarını genişletme yönünde adımlar atıyor. Bu sayede önümüzdeki günlerde BD Otomotiv’in %100 elektrikli hafif ticari araçlarını yollarda daha fazla adetlerde görüyor olacaksınız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hisarlar Grup En Yeni Ürünlerini TanıtıyorÖnceki Haber

Hisarlar Grup En Yeni Ürünlerini Tanıtıy...

Bonatti'nin Tercihi “Astra Ve Allison Transmission”Sonraki Haber

Bonatti'nin Tercihi “Astra Ve Allison Tr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar