darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5

Volvo Kamyon Uluslararası Tasarım Ödülünü Kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volvo Kamyon Uluslararası Tasarım Ödülünü Kazandı
Abone ol
Volvo Kamyon'un yeni Volvo FH serisi, binlerce uluslararası ürünün arasından tasarım uzmanlarından oluşan jüriyi etkileyerek en prestijli iF ürün tasarım ödüllerinden birini kazandı.

Üstün tasarım başarılarını ödüllendirmek üzere 60 yıldır düzenlenen iF Tasarım Ödülleri tarafından bu yıl da 17 kategoride sadece en iyi tasarımlar belirlendi. Yeni Volvo FH serisi, “ulaştırma tasarım ve özel araçlar” 1'inci kategoride ödülün sahibi oldu. Ödülün değerlendirme kriterleri arasında ise tasarım kalitesi, yenilikçilik derecesi, çevresel etki, fonksiyonellik ve güvenlik yer aldı. Jüri başkanı Profesör Fritz Frenkler, tasarımların yüksek kalitesinden, yenilikçiliğe olan tutkularından ve üreticilerin kendi tasarım yaklaşımlarını izlemekte gösterdikleri cesaretten  etkilendiğini belirtti.

Volvo Kamyon Tasarım Müdürü Rikard Orell, "Bu ödül bir kaç yıllık zorlu çalışmanın sonucu ve Volvo Kamyon'da sahip olduğumuz yaratıcılığın ve yenilikçi ruhun bir kanıtı" dedi.

Tasarım kimliği

Yakıt tasarrufu sağlayan teknolojisi, etkin ergonomisi, üstün kullanım, pasif ve aktif güvenlik özellikleriyle yeni Volvo FH, Volvo mirasını yansıtmanın yanı sıra kamyon sektöründe standartları yükseltecek şekilde üretildi. Rikard, "Yeni Volvo FH serisini yaratırken kamyonun tasarımı ve duygusal yönü üzerinde çok duruldu; bu da ticari araç tasarımında çoğunlukla yüksek önceliğe sahip bir şey değildir," diye devam etti. "Böylece çalışmak ve dinlenmek için hem duygusal olarak hem de pratik açıdan memnuniyet verici bir araç ortaya çıktı."

iF Tasarım Ödülleri Almanya Münih'te uluslararası tasarım, medya, iş ve politika dünyasından 2000 civarında konuğun katılımı ile kutlanıyor.

iF Tasarım Ödülleri’nde Volvo Construction Equipment'ın ECR88D kompakt ekskavatörü de bir tasarım ödülü almaya hak kazandı. Böylece Volvo Group başarısını iki ödül ile pekiştirmiş oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaz Lastiğine Geçme Zamanı Geldi!Önceki Haber

Yaz Lastiğine Geçme Zamanı Geldi!

Yeni Bir “Toplu Taşıma Kanunu” ÇıkartılmalıSonraki Haber

Yeni Bir “Toplu Taşıma Kanunu” Çıkartılm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar