İstanbul
DOLAR32.5796
EURO34.8306
ALTIN2418.3

Vergi Yükü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vergi Yükü
Abone ol
İstanbul'un günlük yolcu taşıma gurupları içerisinde kendisinden en çok fedakarlık...

İstanbul'un günlük yolcu taşıma gurupları içerisinde kendisinden en çok fedakarlık istenen sektör esnafının bir ferdi olarak bu yazımda vergi konusunu işlemeye çalışacağım.

Şehrin ulaşım yükünü bizler çekmekteyiz. Özellikle yaptığımız işte kamu yararı var. Öyle ki günlük taşıdığımız yolcunun adeta %30 gibi bir bölümü ücretsizdir. Ücretsiz ve indirimli taşıdığımız yolcuları tek tek yazmaya gerek yok. Ancak büyük bir metropolde taşımacılık yaparken inanılmaz derecede ücretsiz yolcumuz olduğu inkar edilmez bir gerçek.

Şimdi düşünelim, mesela  minibüs taşımacılığını ele alaılım. Nedir bu taşımacılık?

Minibüs, dolmuş,servis taşımacılığında; aracına kim binerse binsin ücretini öder. Aktarma taşımaz, indirimli taşımaz, sabit durağı yoktur, istediği yerden yolcuyu alır,  istediği yerde indirir, aylık hat kirası ödemez, aylık akbil makine kirası ödemez, kazancı tamamen kayıt dışıdır, istediği kadar vergi öder, herhangi denetime tabi değildir, kafasına göre takılır, şoför kapısında illaki bir kazma sapı vardır, çığırtkanlık yapar, ayakta yolcu yıllardır yasak olmasına rağmen alır engellenmeye kalkarsa yalandan kendini yakar, hangi hatta ne kadar kaç adet çalışacağına kendisi karar verir, herhangi bir eğitime tabi değildir. Daha birçok çeşit yazılabilir.

Şehiriçi otobüs taşımacılığında; eğitim mecburi, indirimli taşır, ücretsiz çokça taşır, özürlü taşır, diğer kamu kurumunda çalışanları ücretsiz taşır, durak harici ne alabilir ne de indirebilir, parası olan yolcuyu da taşıyamaz aktarma yüzünden yarı yarıya taşır, mavi akbili olanları dörtte bir fiyata taşır, taşıdığı tüm yolcuyu kayıtlı taşır, küçük bir hatası da olursa cezayı yer, eğer saatine yetişemez ise yine cezayı yer, tamamen her hareketi her dakikası kayıt altındadır, yolcu hiç affetmez hem ücretsiz biner hem de şoför ona kartını göster derse mail atıp şikayet eder, eğer birazda dişli ise küfür eder daha da ilerisi mahalleyi organize eder otobüsün camını kırar veya da yakar. Sen gel şimdi minibüsle aynı güzergahta çalış. Bu yüzdendir ki beyler otobüs yöneticileri kendim de dahil hiç durmadan uyumadan gidip işin kaynağından sırtımızdaki vergi yükünü nasıl kaldırırız onunla ilgili çalışalım. Yoksa yıllardır esnafı uyutanlar yine uyutmayın bu esnafı derhal bu haksız vergi yükünü hem işletmede hem de denizde ve hava taşımacılığında indirimli olan yakıtta ki vergi yükünü kaldırmalıyız ki diğer taşımacılarla rekabet etme şansını yakalayalım.

Kendisini geliştiremeyen yöneticiler yüzünden bu sektör çok çekmiştir. Fakat ne yazık ki bu gelişememişler halen yönetiyor sektörü. Hay huylarla bu işin yürümediğini görmekteyiz. Kendisini bir makam sahibi yanında resim çektirip gazetelerde poz vermekle bu işler olmaz bunu bilmelisiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle tekraren hatırlatır kazasız belasız bol kazanç dileklerimle selam sevgilerimi sunuyorum

 

 

İSTOD

Yönetim Kurulu Başkanı

Zakir UZUN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Raylı Sistem İhalesi 2012′de YapılacakÖnceki Haber

Raylı Sistem İhalesi 2012′de Yapıl...

Deniz Ulaşımında Kış Tarifesine GeçiliyorSonraki Haber

Deniz Ulaşımında Kış Tarifesine Geçiliyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar