İstanbul
DOLAR32.5612
EURO34.9695
ALTIN2423.8

Vali Mutlu'dan Trafik Kazalarına Yönelik Kamu Spotu Filmi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Mutlu'dan Trafik Kazalarına Yönelik Kamu Spotu Filmi
Abone ol
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencilerinin senaryosunu yazdığı ve oynadığı trafik kazalarının önlenmesini amaçlayan kamu spotu için hazırlanan kısa filmde rol aldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, senaryo gereği öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlarla kaza yerine kadar yürüyen Vali Mutlu, temsili olarak hazırlanan kaza yerine karanfil bıraktı. Öğrenciler de ellerindeki "Henüz Vakit Varken Yaşam Bu Kadar Değerliyken" yazılı balonları gökyüzüne bıraktı.

Bağcılar Çarşı Caddesi'nde çekilen kısa filmde, Vali Mutlu'nun yanı sıra Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da yer aldı.

- "Sosyal sorumluluk projelerinde rol almaktan her zaman heyecan duyuyorum"

İlçe sakinlerinin de ilgi gösterdiği çekim sonrası açıklama yapan Mutlu, vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı, öğrencileri de hazırladıkları projeden dolayı kutladı.

Öğrencilerin gerçekleştirdikleri senaryodan etkilendiğini ifade eden Mutlu, lisede eğitim gördüğü yıllarda kendisinin de "Çanakkale" konulu bir oyunda rol aldığını kaydetti.

Mutlu, sosyal sorumluluk projelerinde rol almaktan her zaman heyecan duyduğunu belirtti.

Öğrencilerin hazırladığı projelerde üzerine düşen her şeyi seve seve yapmaya hazır olduğunu anlatan Mutlu, bu amaçla çekilen kısa filmde rol aldığını ifade etti.

Gençlere her zaman güvendiğini vurgulayan Mutlu, öğrencilerin bu konuya dikkati çekmek amacıyla ellerini taşın altına koyduklarını kaydetti.

Eskiden kazaların daha çok meydana geldiğini, günümüzde sayının azaldığını aktaran Mutlu, buna rağmen trafik kazalarının minimuma indirilmesi için stratejiler belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Mutlu, "Her sürücü trafik kurallarına uymalı. Alkollü ve yorgunken araç kullanılmamalı. Kural ihmalleri felakete sebep oluyor. Medeniyet bilgi sahibi olmaktır" ifadelerini kullandı.

Kısa film çekiminde rol alan iki çocuk annesi Havva Özcan'ın temsili olay yerine karanfil bırakırken gözyaşı döktüğü görüldü.

Özcan, 20 yıl önce trafik kazasında tek erkek kardeşini kaybettiğini belirterek, "Bu projede gönüllü yer alarak ölen kişinin yakınını oynadım. Kardeşim de trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Onun üzüntüsünü hiç unutamadım. Lütfen herkes trafik kurallarına uysun. Hem kendilerinin hem de başkalarının hayatlarını karartmasınlar" diye uyarıda bulundu.

Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencileri, trafik sorunu konusunda yürüttükleri çalışmalar kapsamında sokak tiyatroları düzenleniyor, karikatür kitabı yayımlanıyor, broşür dağıtılıyor ve afiş çalışması da yapıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sakarya VİB Turizm’e 15 MP Turizm’e 9 PrestijÖnceki Haber

Sakarya VİB Turizm’e 15 MP Turizm’e 9 P...

Naturelgaz 100 Milyon Metreküp Yerli Doğal Gazı Kullanıma SunacakSonraki Haber

Naturelgaz 100 Milyon Metreküp Yerli Doğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar