darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3359
EURO35.1354
ALTIN2301.7

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda Kazı Çalışmaları Tamamlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda Kazı Çalışmaları Tamamlanıyor
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın en hızlı metro çalışmasını sürdürdüğü Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda, Ümraniye Çarşı ile Altunizade’ye bağlandı. Sırada Bağlarbaşı İstasyonu var.

İstanbullulara rahat, konforlu ve ekonomik ulaşım imkanı sunacak olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başakanı Kadir Topbaş’ın talimatı doğrultusunda 2015 yılında hizmete alınmamı hedefleniyor. Anadolu Yakası’nın ikinci metrosunda çalışmalar yerin 30 metre altında 24 saat esaslı sürüyor.

38 ayda tamamlanması planlanan ve dünyanın en hızlı yapılan metrosu olma özelliğini taşıyan hatta kazı çalışması süren istasyonlar birleşmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ümraniye Çarşı İstasyonu’ndan Altunizade İstasyonu’na uzanan 4,5 kilometrelik tünelin kazı ve beton kaplama çalışmaları tamamlandı. Üsküdar’dan Bağlarbaşı’na doğru kazı çalışması yürüten TBM ise Bağlarbaşı İstasyonu’na 400 metre mesafede bulunuyor.

Bakım ve triyaj alanı olarak kullanılacak depo sahasından girerek Necip Fazıl İstasyonu’na ilerleyen TBM-3 ise 1,7 kilometrelik tünel imalatlarını kaplamalarıyla birlikte tamamladı. Çalışma hızla devam ediyor. Kazı çalışmalarına yeni katılan 4. TBM ile projedeki kazı çalışmalarının çok kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor. Projenin ilk tünellerinin birleşim töreni Başkan Kadir Topbaş'ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirilmişti.

Proje tamamlandığında Sancaktepe’den metroya binen bir yolcu Ümraniye’ye 12,5 dakikada, Üsküdar’a 24 dakikada, Yenikapı’ya 36 dakikada, Taksim’e 44 dakikada, Hacıosman’a 68 dakikada, Atatürk Havalimanı’na ise 71 dakikada ulaşabilecek. 16 istasyonla Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan 20 kilometrelik metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılacak.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avcılar-İETT Kampı Metrobüs İstasyonu YenileniyorÖnceki Haber

Avcılar-İETT Kampı Metrobüs İstasyonu Ye...

Üniversitenin Ulaşım Sorunu Tarih OluyorSonraki Haber

Üniversitenin Ulaşım Sorunu Tarih Oluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar