İstanbul
DOLAR32.4979
EURO34.7542
ALTIN2423.9

Uşak'ta Hastane Ulaşımı Artık Tek Araçla

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak'ta Hastane Ulaşımı Artık Tek Araçla
Abone ol
Uşak Belediyesi bazı hatlarda hastaneye tek araçla gidebilecek siteme start verdi. Yeni Devlet Hastanesinin şehir merkezi dışındaki yeni yerine taşınması nedeniyle belediye denetimli şehir içi özel halk otobüsleri ile tüm mahallelerden hastaneye tek araçla ulaşımın sağlanması ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Yeni uygulama ile Mehmet Akif Ersoy - Esentepe Hattı, 18 numaralı Şekerevleri hattı, 19 numaralı Gediz Yolu Kıbrıs Caddesi Hatlarının son durak yerleri yeni devlet hastanesine kadar uzatıldı. İlave olarak hastane önünden Ankara - İzmir karayolu üzerinden Dikilitaş Kavşağına kadar olan bölüme yeni hat verildi. 24 numaralı Bir Eylül Sanayi Sitesi hattı ile 20 numaralı Yeni Devlet hastanesi Hattı kaldırılarak bu hatların geçiş güzergahları diğer hatlardaki güzergah değişikliği ile tamamlandı. Düzenleme ile hastane ulaşımında büyük kolaylık sağlanmış oldu.

Sözümüzü tuttuk

Konu hakkında bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu konuda verdikleri sözü tutmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Belediyenin kentin sorunlarında ciddi bir planlama yaptığını aktaran Cahan, bu bağlamda hastane ulaşımı ile ilgili talepleri en uygun şekilde değerlendirdiklerini dile getirdi. Hastane ulaşımında çözüm odaklı toplantılar yaptıklarına dikkat çeken Cahan, " İlimizde hastanemiz son derece modern bir hizmet binasında ve yeni yerinde hizmet vermeye başladı. kentimizin geleceğe yönelik kentleşmesinin de düşünülerek hizmete açılan hastanemiz için belediyecilik anlamında talepler söz konusuydu. Taleplerin başını ise ulaşım sorunu çekiyordu. Birçok bölge hastaneye gidebilmek için iki otobüs değiştirmekte ve iki ücret ödemekteydi. Biz bu sorunun bilincinde hemen çalışmalara başladık ve sonuca ulaştık” dedi. 15 Eylül 2014 Pazartesi itibari ile belirlenen hatlarda güzergahların hastaneye kadar değiştirildiğini aktaran Cahan, ulaşımın yakın bir zamanda hizmete açılacak yeni adliye açısından da fayda sağlayacağının altını çizdi. Buna benzer talepler ile vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceklerini anlatan Cahan, " Kentimizi ortak akıl ile yöneteceğimizi belirtmiştik. Şimdi bu düşüncemizin hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce bu tür talepleri hemen sorunsuz bir şekilde bitirmiştik. Şimdi de bir halk dostu çalışmanın başlamasının heyecanını yaşamaktayız” ifadesini kullandı.

Vatandaşlarımıza kolaylık sağlıyoruz

Uşak’ta vatandaşların mutluluğu için ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını ve mutlu Uşak’ı inşa edeceklerini ifade eden Başkan Nurullah Cahan, " Biz belediye olarak yola çıktığımızda önceliklerimizin arasında mutlu bir kenti ortaya çıkarmak olarak koyduk. Gerek projelerimiz, gerekse vatandaşlarımızın arasında beklentilerini dinleyerek hedefimize ulaşmak için emin adımlar ile ilerlemekteyiz. Bir yandan projelerimizin alt yapıları için Ankara ve Uşak arasında mekik dokurken, diğer yandan beklentilerin hemen çözüme kavuşması için çaba veriyoruz. Bunun için ise vatandaşlarımızın arasında olmayı sürdürüyoruz. Biz her gittiğimiz noktada en çok sıkıntı olarak hastane ulaşımının olduğunu gördük. İlimizin farklı birçok noktasından hareket eden vatandaşlarımız hastaneye ulaşmak için iki ücret ödemek zorunda. Bu durumun aşılması için çalışmalara başladık. Vatandaşlarımızın tek bilet ile hastaneye gidebilmesi için görüşmelerimizi tamamladık. Netice itibari ile sonuca ulaştık. Artık vatandaşlarımız sıkıntısız bir şekilde 15 Eylül 2014 Pazartesi tarihinden itibaren hastane ulaşımını sağlayabilecekler. Çalışmanın bitmesi ile sıkıntılı olarak hastaneye giden vatandaşlarımızın sıkıntılarının azaltılmasına katkı sağlamış olduk. Bundan sonra da belediyeciliğimizi vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda yapmayı sürdüreceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye, T1 Otomobilinin Mühendisleriyle BuluştuÖnceki Haber

Belediye, T1 Otomobilinin Mühendisleriyl...

Toplu Taşımada Yeni DüzenlemeSonraki Haber

Toplu Taşımada Yeni Düzenleme

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar